mrt
24
2022

100In1Day Belgium zet burgerinitiatieven in de kijker

Burgerinitiatief

Nieuws

Op zaterdag 25 juni 2022 is het 100In1Day Belgium, dé dag van de creatieve doener! Dan gaan burgers, buurtcomités, burgerinitiatieven, organisaties en lokale besturen samen voor 100 verbindende buurtacties op 1 dag.

Lokale besturen ondersteunen op diverse manieren burgerinitiatieven. Heel dikwijls blijven die initiatieven wat onder de radar. Op 100In1Day Belgium kunnen lokale besturen de lokale doeners en lokale burgerinitiatieven vieren en in de kijker zetten!

Zo worden buurten gestimuleerd om het lokaal initiatief nog eens gezamenlijk onder handen te nemen (denk aan geveltuintjes of samentuinen onderhouden, boekenkastjes herstellen, stekjesruilkasten aanvullen…) én kunnen geïnteresseerde burgers een kijkje gaan nemen bij die initiatieven. Het enthousiasme wordt ongetwijfeld aangewakkerd wanneer je een groep geëngageerde doeners bezig ziet in een buurt.

Vind je het een interessant idee om jouw lokale doeners in de spotlight te zetten met 100In1Day Belgium? Geweldig! Curieus ondersteunt je in de communicatie van je event (drukwerk opmaken, initiatief op de internationale website verspreiden, fotografen engageren…) én je wordt deel van de positieve internationale community 100In1Day

Sinds de oprichting van 100In1Day in 2012 in Bogotà, Colombia, werd het initiatief al in meer dan 30 landen georganiseerd. 
 
Meer weten over 100In1Day Belgium? https://curieus.be/100in1day 
De internationale 100In1Day website: https://www.100in1day.com/ 


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top