woensdag 26 oktober 2022 en woensdag 23 november 09:30 tot 16:30

okt
26

Basisvorming ‘Inzicht in groepsdynamiek’

Sociaal-cultureel werken

woensdag 26 oktober 2022 en woensdag 23 november 09:30 tot 16:30

Als met groepen werken een wezenlijk deel uitmaakt van je werk, heb je misschien honger naar meer inzicht in wat er precies gebeurt in groepen – en waarom. Want een sterke groepswerker heeft er baat bij om groepsprocessen snel te kunnen herkennen en benoemen om zo beter tussen te kunnen komen.

Wat mag je verwachten?

In deze basisvorming leer je in de praktijk groepsdynamische basisprocessen zien, herkennen en benoemen. Zo kan je je ervaringen beter kaderen. Zo kan je sneller zien wat er in een groep aan de hand is. Zo kan je beter kiezen hoe je zou kunnen tussenkomen als begeleider. Inzichten worden gekoppeld aan eigen verhalen en kleine experimenten, zodat je als deelnemer aanvoelt waar ze voor jou een meerwaarde kunnen bieden.

Wat neem je mee naar huis?

Na deze vorming zal je anders én vooral scherper kijken naar wat in groepen gebeurt, want je kan je zelf verder praktisch aan de slag met concepten als ‘basisdynamieken in groepen’, ‘fasen in groepsontwikkeling’, ‘leiderschap in groepen’.

Voor wie?

Deze basisvorming is bedoeld voor beginnende groepswerkers en voor sociaal-cultureel werkers of coördinatoren die in hun vooropleiding weinig inzichten hebben verworven in groepsdynamische processen.

Praktisch

Weldra vind je hier alle praktische informatie en kan je je ook inschrijven.

Wil je snel op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en vink zeker het thema ‘sociaal-cultureel werken’ aan. Je ontvangt een mail zodra we de inschrijvingen voor deze vorming starten.

Ellipsgebouw
okt
26

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw
Gie Van den Eeckhaut

Gie Van den Eeckhaut

Ellipsgebouw
okt
26

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw


Scroll naar top