maandag 20 juni 2022 09:30 tot 16:30

jun
20

Basisvorming ‘Politiserend werken’

Sociaal-cultureel werken

maandag 20 juni 2022 09:30 tot 16:30

Als sociaal-cultureel werker word je uitgedaagd om een kritische rol op te nemen. Je stelt waarden, normen, opvattingen en instituties in vraag en voedt en voert de publieke dialoog hierover. Politiserend werken krijgt in het decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk een mooie rol toebedeeld. Maar hoe pak je dit aan?

Wat mag je verwachten?

Tijdens de vorming werken we met het boek ‘Publiek gaan! Politiserend handelen in het sociaal werk’. Je krijgt zicht op het onderscheid tussen politiek handelen en politiserend handelen. Je maakt kennis met een aantal spanningsvelden en dilemma’s waartoe je je als sociaal-cultureel werker moet verhouden. En we gaan aan de slag met het handelingskader voor politisering in het sociaal werk.

Wat neem je mee naar huis?

Na deze vorming heb je een goed begrip van wat politiserend werken is, waarom je wel of niet zou kiezen om politiserend te werken en welke plaats deelnemers kunnen innemen in het proces.

Praktisch

Socius – Kaaitheater
jun
20

Plaats: Brussel, Socius – Kaaitheater


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.Nele Vanderhulst

Nele Vanderhulst

Socius – Kaaitheater
jun
20

Plaats: Brussel, Socius – Kaaitheater


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.

Scroll naar top