nov
4

Basisvorming ‘Werken met groepen’

Als met groepen werken een wezenlijk deel uitmaakt van je werk, heb je misschien honger naar meer inzicht in wat er precies gebeurt in groepen – en waarom. Want een sterke groepswerker heeft er baat bij om groepsprocessen snel te kunnen herkennen en benoemen om zo beter tussen te kunnen komen.

Wat mag je verwachten?

In deze basisvorming leer je in de praktijk groepsdynamische basisprocessen zien, herkennen en benoemen. Zo kan je je ervaringen beter kaderen. Zo kan je sneller zien wat er in een groep aan de hand is en beter begrijpen hoe mensen zich opstellen en reageren in groepen. Zo kan je beter kiezen hoe je zou kunnen tussenkomen als begeleider. Inzichten worden gekoppeld aan eigen verhalen en kleine experimenten, zodat je als deelnemer aanvoelt waar ze voor jou een meerwaarde kunnen bieden.

Wat neem je mee naar jouw praktijk?

Na deze basiscursus zal je anders én vooral scherper kijken naar wat in groepen gebeurt. Gewapend met enkele bruikbare brillen zal je zelf verder praktisch aan de slag kunnen gaan met concepten als ‘basisdynamieken in groepen’, ‘fasen in groepsontwikkeling’, ‘leiderschap in groepen’.

Voor wie?

Deze basiscursus is bedoeld voor beginnende groepswerkers en voor sociaal-cultureel werkers of coördinatoren die in hun vooropleiding weinig inzichten hebben verworven rond groepsdynamische processen.

Praktisch
Sociaal-cultureel werken

Praktisch

2 bijeenkomsten

  1.   Nog te bepalen
      4 november 2024
      9:30 tot 16:30
  2.   Nog te bepalen
      25 november 2024
      9:30 tot 16:30

Locatie

Ellipsgebouw
Koning Albert II laan 35
Brussel
Gie Van den Eeckhaut

Gie Van den Eeckhaut


Scroll to Top