vrijdag 28 oktober 2022 en vrijdag 2 december 09:30 tot 16:30

okt
28

Collegagroep ‘Je organisatie kantelen naar interculturaliteit’

Diversiteit, Organisatiebeleid

vrijdag 28 oktober 2022 en vrijdag 2 december 09:30 tot 16:30

Of het nu gaat om de plaatsen waar we wonen, werken, leren of vrije tijd doorbrengen: solidariteit in superdiversiteit vereist van ons allemaal een engagement om het status quo in vraag te stellen en een transformatie van bestaande structuren te overwegen. (Schuermans et al., 2017, p. 32)

De vraag naar meer interculturaliteit is voor veel organisaties een participatievraag: Hoe laten we een meer divers publiek deelnemen aan onze werking? Dit is het vertrekpunt voor veel organisaties, maar om tot een wendbare organisatie in een superdiverse samenleving te komen is meer nodig.  Een kanteling naar interculturaliteit vraagt een transformatie van beleidskeuzes tot organisatiepraktijk.

In een screencast lichten we vier principes toe die jullie kunnen inspireren bij dit transformatieproces. Van hieruit maken we de link naar vier beleidsdomeinen waarop deze transformatie zich kan enten: visievorming, communicatiebeleid, personeelsbeleid en samenwerkingen. Tijdens de online bijeenkomsten van deze collegagroep gaan we hierop verder in en gaan we samen verder op zoek naar hoe je deze transformatie kan realiseren.  Via uitwisseling en intervisie bepalen jullie de inhoudelijke accenten bij deze thema’s.

We maken tijdens de sessies ook ruimte voor toepassing en reflectie op de visieontwikkeling van jouw eigen organisatie.

Praktisch

Weldra vind je hier alle praktische informatie en kan je je ook inschrijven.

Wil je snel op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en vink zeker het thema ‘diversiteit’ aan. Je ontvangt een mail zodra we de inschrijvingen voor deze vorming starten.

Online
okt
28

Plaats: Thuis, Online
Silke Jaminé

Silke Jaminé

Online
okt
28

Plaats: Thuis, Online


Scroll naar top