donderdag 6 oktober 2022 , donderdag 10 november en donderdag 1 december 09:30 tot 12:30

okt
6

Collegagroep ‘Online cocreatie’

Digitaal, Sociaal-cultureel werken

donderdag 6 oktober 2022 , donderdag 10 november en donderdag 1 december 09:30 tot 12:30

Sociaal-culturele professionals werken niet vanop eilandjes. Ze stimuleren de inbreng van anderen en verbinden verschillende vragen en ideeën. Van collega’s, vrijwilligers, deelnemers, … Ze begeleiden de uitwisseling over situaties waar mensen op botsen, helpen zoeken naar wat in de toekomst anders kan. Ze gebruiken brainstorming om een groep tot oplossingen te laten komen. Ze brengen orde in een veelheid van ideeën. Door creativiteit te bevorderen gidsen ze mensen van een embryonaal idee tot een haalbare praktijk. …

Ben jij het gewoon om dit soort cocreatie processen live te begeleiden? Dan vind je het wellicht niet evident om dit ook online te doen.

Wat mag je verwachten?

In deze interactieve vorming verken je in kleine groep de mogelijkheden van online cocreatie. We werken ervaringsgericht: we ervaren online cocreatie aan den lijve en ontdekken samen wat we daaruit kunnen leren voor onze rol als begeleider. Hoe bewaak je bijvoorbeeld de balans tussen structuur en openheid in een groep die online cocreëert? Wanneer zet je welke methodiek in? Welke tools kun je gebruiken?

We inventariseren de leervragen rond online cocreatie in de groep, we kiezen thema’s uit die we willen verdiepen, analyseren ze, waarderen elkaars inbreng, geven elkaar advies en evalueren wat we samen leerden. We gaan ook aan de slag met ideeën waar we potentieel in zien. Via brainstormtechnieken doorbreken we denkpatronen, genereren we nieuwe ideeën en komen we tot een ordening. Ten slotte wagen we ons aan een designoefening en experimenteren we met prototyping tools.

Wat neem je mee naar huis?

Je krijgt inzicht in de toepassingsmogelijkheden van online cocreatie. Je wordt je bewust van je rol als facilitator of regisseur en de handelingen die daarbij horen (verhaal vertellen, alert sturen, transparant structureren, engageren en betrekken). Je verbindt jouw ervaringen en inzichten met handzame kaders en werkvormen die je in je eigen werkcontext kunt inzetten.

Voor wie?

Je bent sociaal-cultureel werker en hebt ervaring met intervisie en/of cocreatie in een live context. Je bent bereid jouw ervaringen en leervragen in de groep te brengen. Je hebt zin om vanuit een fundamentele nieuwsgierigheid en openheid samen met anderen over online cocreatie bij te leren.

Praktisch

Weldra vind je hier alle praktische informatie en kan je je ook inschrijven.

Wil je snel op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en vink zeker het thema ‘digitaal’ aan. Je ontvangt een mail zodra we de inschrijvingen voor deze vorming starten.

Online
okt
6

Plaats: Thuis, Online
Jozefien Godemont

Jozefien Godemont

Online
okt
6

Plaats: Thuis, Online


Scroll naar top