donderdag 29 september 2022 09:30 tot 16:30

sep
29

Communicatieatelier ‘Werk maken van je communicatieplan’

Communicatie, Organisatiebeleid

donderdag 29 september 2022 09:30 tot 16:30

Communicatieverantwoordelijken zien vaak op tegen het uitwerken van een communicatieplan. “Te tijdrovend en het eindigt uiteindelijk toch ergens in een schuif”, klinkt het dan. In andere gevallen is de motivatie wel aanwezig, maar ontbreekt de kennis over hoe het proces juist aan te pakken.

Nochtans kan een goed plan je behoorlijk wat tijdswinst opleveren en frustraties besparen. Meer nog: sociaal-culturele organisaties hebben met de opmaak van hun beleidsplan al een flink deel van het werk achter de kiezen. Geen reden dus om de volgende stap richting een communicatieplan niet te zetten.

Wat mag je verwachten?

Tijdens dit atelier reiken we je een kader aan waarmee je de opmaak van jouw communicatieplan gericht kan aanpakken. Daarna gaan we aan de slag en zetten we aan de hand van enkele oefeningen en ervaringsuitwisselingen, jouw communicatieplan samen in de steigers.

Wat neem je mee naar huis?

Op het einde van de sessie:

  • heb je inzicht verworven in de bouwstenen die deel moeten uitmaken van jouw plan
  • heb je een goede kijk op de werkwijze die je kan volgen voor het opmaken van je plan
  • heb je ervaringen en kennis kunnen uitwisselen met collega’s die net zoals jij werk willen maken van hun communicatieplan
  • begrijp je op welke manieren jouw plan de communicatie van je organisatie kan versterken
  • staat jouw communicatieplan al een flink eind in de steigers

Voor wie?

  • De vorming richt zich naar communicatiemedewerkers van sociaal-culturele organisaties.
  • Heb je een specifieke leervraag met betrekking tot dit thema, bezorg ze dan aan Max Frans. Zo kunnen we de vorming nog meer op jouw maat afstemmen.

Over de communicatieateliers

Deze vorming maakt deel uit van onze reeks communicatie-ateliers. Tijdens deze ateliers zoomen we niet alleen in op een specifiek communicatiethema, maar gaan we ook steeds op zoek naar de juiste invalshoeken waarmee we de vertaalslag naar jouw praktijk kunnen maken. We verwachten een actieve inzet van de deelnemers en een grote bereidheid tot ervarings- en kennisuitwisseling.

Praktisch

Weldra vind je hier alle praktische informatie en kan je je ook inschrijven.

Wil je snel op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en vink zeker het thema ‘communicatie’ aan. Je ontvangt een mail zodra we de inschrijvingen voor deze vorming starten.

Ellipsgebouw
sep
29

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw
Max Frans

Max Frans

Ellipsgebouw
sep
29

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw


Scroll naar top