mei
6

Infomoment leerreis ‘Kruispuntpraktijken in Berlijn’

Ook dit  jaar organiseert Socius een leerreis voor internationale uitwisseling tussen sociaal-culturele praktijken. Van 14 tot en met 17 oktober trekken we naar Berlijn op zoek naar kruispuntpraktijken die diversiteit vanuit intersectionaliteit (of kruispuntdenken) benaderen. Tijdens dit infomoment nemen we je mee in het thema en het opzet van deze leerreis.

Wat mag je verwachten van een leerreis?

Door afstand te nemen van de Vlaamse context vormt een internationale leerreis de uitgelezen kans om te ontdekken wat onze sector verbindt en wat ons kan versterken. Je reist met een groep van sociaal-cultureel werkers uit verschillende sociaal-culturele organisaties. We bezoeken organisaties in Berlijn en gaan daar in gesprek met medewerkers, volgen workshops, gaan op wandeling door de stad. We leren van wat er in de Berlijnse context vlotter lijkt te gaan en van de kwaliteiten die jij en de andere reizigers  meebrengen naar Berlijn.

Wat neem je mee naar jouw praktijk?

We onderzoeken hoe deze organisaties werken vanuit intersectionaliteit en hun praktijken vormgeven in de grootstad Berlijn. Hoe verbinden zij thema’s als armoede en racisme, de vrouwenstrijd, lgbtqia+ met elkaar? Hoe blijven zij weerbaar en kritisch wanneer hun bestaan in vraag wordt gesteld? Hoe brengen zij doelgroepen samen en overstijgen ze die? We willen kijken hoe verbinding ontstaat tussen mensen, groepen en gemeenschappen door zich kritisch in te zetten, door samen buurten en plaatsen vorm te geven en door samen te experimenteren.

Voor wie?

We reizen met sociaal-cultureel werkers die buitenlandse inspiratie willen opdoen voor eigen kruispuntpraktijken. Je hebt zelf ervaring – met het opzetten van praktijken of beleidsvoering – in intersectionaliteit. 

Praktisch

  • Tijdens het online infomoment van maandag 6 mei (13 u. – 15.30 u.) kom je alles te weten over deze leerreis: het programma, praktische organisatie en voorwaarden tot deelname. Inschrijven voor de leerreis kan vanaf dinsdag 7 mei.  
  • Deelnemen aan de infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht. 
  • Wens je meer info? Neem dan contact op met Silke Jaminé of Staša Pavlović, zij staan ook in voor de reisbegeleiding. 


Inschrijven


Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee
Diversiteit, Internationaal

Praktisch

  Zoom
  6 mei 2024
  13:00 tot 15:30

Locatie

Online
Uw kot
Thuis

Online
Uw kot
Thuis
Silke Jaminé

Silke Jaminé


Inschrijven


Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee

Scroll to Top