nov
14

Infosessie ‘Creative Europe’

Creative Europe is het EU-subsidieprogramma ter ondersteuning van Europese/internationale samenwerking in de culturele, creatieve en audiovisuele sectoren. Meer specifiek, wil het culturele samenwerking, co-creatie en kennisdeling aanmoedigen om innovatie, internationale kansen en maatschappelijke bewustwording te stimuleren.

Wat mag je verwachten?

Gudrun Heymans van Creative Europe Culture Desk Vlaanderen neemt ons mee naar de wereld van Creative Europe en de voor de sociaal-culturele sector relevante oproepen. Welke projecten komen in aanmerking? Hoe vind je partners? Wat houdt het schrijven van een aanvraag allemaal in?

Daarna gaan we aan de slag met jouw vragen. Heb je een idee voor een project maar weet je niet of het realistisch is of waar te beginnen? Heb je vooral interesse in een internationale samenwerking maar heb je wat hulp nodig om het concreet vorm te geven? Je krijgt een handvol tips en feedback mee om je verder op pad te helpen.

Daarnaast voorzien we vooral tijd voor uitwisseling en feedback.

Voor wie?

Denk je al langer aan een internationaal samenwerkingsproject met Europese partners en ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de voorwaarden? Wil je te weten komen of jullie internationale droom te verwezenlijken is binnen het kader van Creative Europe? Of wil je meer weten over de technische kant van de aanvraag? … Dan is deze infosessie een uitgelezen kans om antwoorden op al jouw vragen te krijgen.

Denkwerk vooraf

Je komt best met een internationale droom of idee naar de sessie. Dat hoeft geen concreet uitgewerkt project te zijn, maar ter voorbereiding kan je al proberen de antwoorden op deze twee vragen te formuleren:

  • Wat wil ik bereiken met een Creative Europe project?
  • Wat wil ik er uithalen voor mijn organisatie?

Praktisch
Internationaal

Praktisch

  Nog te bepalen
  14 november 2024
  10:00 tot 12:00

Locatie

Ellipsgebouw
Koning Albert II laan 35
Brussel
Staša Pavlović

Staša Pavlović


Scroll to Top