okt
14

Inspiratiesessie ‘Erasmus+’

Droom je over een Europese uitwisseling of partnerschap en weet je niet waar te beginnen? We denken graag samen met je verder en beantwoorden al je vragen.

Wat is Erasmus+?

Erasmus+ is het EU-programma op het gebied van onderwijs, opleiding, en sport voor de periode 2021- 2027. Het subsidieprogramma biedt ook heel wat mogelijkheden voor sociaal-culturele organisaties.

Deze mogelijkheden zijn ingedeeld in twee voor onze sector relevante kernacties:

  • Kernactie 1: individuele mobiliteit, subsidie voor een project dat medewerkers (ook leden en vrijwilligers), studenten en jongerenwerkers … mogelijkheden biedt om in het buitenland te gaan leren of werken.
  • Kernactie 2: samenwerking tussen organisaties, instellingen en organisaties kunnen op kleine of grote schaal samenwerken met organisaties in andere landen.

De belangrijke prioriteiten van het programma Erasmus+ in 2021-2027 zijn: diversiteit en inclusie, verhogen van digitale vaardigheden, milieu en de strijd tegen klimaatverandering en deelname aan democratisch leven. Wie het programma nu al wil verkennen, kan dat doen op de website van Epos, de organisatie die in Vlaanderen het Erasmus+ programma beheert.

Wat mag je verwachten?

Een sectororganisatie deelt haar ervaringen met het programma Erasmus+. Hoe is hun project ontstaan? Wat vormde de grootste uitdaging? Hoe verliep de zoektocht naar partners? Wat was het meest leerrijke moment? Waarom raden ze de deelname aan Erasmus+ aan? …

Daarna gaan we aan de slag met jouw vragen. Heb je een idee voor een project maar weet je niet of het realistisch is of waar te beginnen? Heb je vooral interesse voor een buitenlandse avontuur maar heb je wat hulp nodig om het concreet vorm te geven? Ben De Maeijer van Epos vzw brengt een handvol tips en feedback mee om je verder op pad te helpen.

Daarnaast voorzien we vooral tijd voor uitwisseling en feedback.

Denkwerk vooraf

Het is aangewezen om met een internationale droom of idee naar de sessie te komen. Dat hoeft geen concreet uitgewerkt project te zijn, maar ter voorbereiding kan je de antwoorden op deze twee vragen proberen te formuleren:

  • Wat wil ik bereiken met een Erasmus+ project?
  • Wat wil ik daar uithalen voor mijn organisatie?

Voor wie?

Je werkt voor een sociaal-culturele organisatie dat met volwasseneneducatie bezig is en partnerschappen binnen EU nastreeft.

Praktisch
Internationaal

Praktisch

  Herman Teirlinckgebouw
  14 oktober 2024
  10:00 tot 12:00

Locatie

Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88
Brussel
Staša Pavlović

Staša Pavlović


Scroll to Top