sep
16

Introductiedag ‘Nieuw in de sociaal-culturele sector’

Misschien kom je net van de schoolbanken. Of je komt overgewaaid uit een andere sector. Je bent sowieso van harte welkom in “de sector” van het sociaal-cultureel werk.

Dit is een diverse sector met een eigen taal. De organisaties en praktijken die je er vindt zijn uiteenlopend: jullie begeleiden groepen deelnemers of vrijwilligers, zetten campagnes en acties op poten of werken vormingen uit.

Na deze introductiedag kan je namen – en gezichten – plakken op veel organisaties en begrijp je hoe wat jullie allemaal samen doen bijdraagt aan een meer inclusieve, solidaire en duurzame democratie.

Wat mag je verwachten?

Op deze introductiedag leer je veel organisaties, praktijken en werkers kennen. Je krijgt een warm onthaal door Socius al steunpunt. Wij zetten je op weg voor een goede start aan je loopbaan in het sociaal-cultureel werk.

Wat neem je mee naar jouw praktijk?

Na de introductiedag ga je naar huis met een taal om je eigen organisatie en werk te benoemen en een breedbeeld van de andere organisaties die je in deze sector omringen. En met een zakboekje vol nieuwe contacten die je eigen werk kunnen versterken.

Voor wie ?

  • Dit is een introductiedag voor nieuwe medewerkers van organisaties erkend binnen het decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk. Je vindt een overzicht van deze organisaties op deze website.
  • Je bent net afgestudeerd of werkte voordien in een andere sector. Dit is je eerste job in het sociaal-cultureel werkveld. Deze introductiedag staat open voor alle professionals die in een sociaal-culturele organisatie werken, los van je functie.
  • In het traject ‘Nieuw als sociaal-cultureel werker’ komen alle kaders uit deze introductiedag meer diepgaand en toegepast aan bod. Ben je op zoek naar een diepgaande kennismaking en introductie in het decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk, dan is dit traject meer voor jou.

Praktisch

  • De introductiedag vindt plaats op maandag 16 september in het Herman Teirlinckgebouw (lokaal 01.69) van 9.30 u. tot 16.30 u.
  • De deelnameprijs bedraagt 70 euro.
  • Het maximumaantal deelnemers is 16.
  • Houdt iets jouw inschrijving tegen, we helpen je graag verder.
  • De begeleiding is in handen van Silke Jaminé. Haar kan je ook contacteren voor meer informatie.


Inschrijven
€70,00Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee
Sociaal-cultureel werken

Praktisch

  Herman Teirlinckgebouw
  16 september 2024
  9:30 tot 16:30

Locatie

Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88
Brussel
Silke Jaminé

Silke Jaminé


Inschrijven


€70,00

Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee

Scroll to Top