sep
8

Introductiedag nieuwkomers


volzet

Misschien kom je net van de schoolbanken. Of je komt overgewaaid uit een andere sector. Dan helpt het om een stevige introductie te krijgen in het sociaal-cultureel werk: een diverse sector met een eigen taal. De organisaties en praktijken in het sociaal-cultureel werk zijn uiteenlopend: jullie begeleiden groepen deelnemers of vrijwilligers, zetten campagnes en acties op poten of werken vormingen uit. We gaan tijdens deze introductiedag op zoek naar de context en de taal die deze diverse sector verbindt. Maar we staan ook stil bij de uniciteit van jouw eigen organisatie en helpen je die onder woorden te brengen.

Wat mag je verwachten?

We balanceren tussen vorming en informele momenten, zodat je een flinke stap kan zetten in het ontwikkelen van je netwerk buiten je organisatie. Samen met andere nieuwe medewerkers bekijken we de uitdagingen die jullie als nieuwkomers ondervinden en de stappen die jullie al zetten om die te aan te pakken. We maken je ook wegwijs in wat Socius als steunpunt te bieden heeft.

Wat neem je mee naar huis?

Na de introductiedag ga je naar huis met een woordenschat die je helpt om je organisatie helder onder woorden te brengen en met een breedbeeld van de andere organisaties die je in deze sector omringen. En met een zakboekje vol nieuwe contacten die je eigen werk kunnen versterken.

Voor wie ?

  • Je bent nieuw in het sociaal-cultureel werkveld. Deze introductiedag staat open voor iedereen die in een sociaal-culturele organisatie werkt, los van je functie.
  • Je bent net afgestudeerd of werkte voordien in een andere sector. Als je een sociaal-culturele vooropleiding volgde, zijn de kaders die tijdens de bijeenkomst aan bod komen herhaling voor jou. Je kiest dan voor de introductiedag om kennis te maken met anderen.

Praktisch

  • De introductiedag vindt plaats op donderdag 8 september van 9u30 tot 16u30 in De Pianofabriek (Fortstraat 35 in Sint-Gillis).
  • De kostprijs bedraagt 35 euro.
  • Het maximumaantal deelnemers is 18.
  • Contacteer Silke Jaminé voor meer informatie.


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.

Sociaal-cultureel werken

Praktisch

  De Pianofabriek
  8 september 2022
  9:30 tot 16:30

Locatie

De Pianofabriek
Fortstraat 35
Sint-Gillis
Silke Jaminé

Silke Jaminé


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.

Scroll naar top