sep
11

Introductiedag nieuwkomers

Misschien kom je net van de schoolbanken. Of je komt overgewaaid uit een andere sector. Dan helpt het om een stevige introductie te krijgen in het sociaal-cultureel werk: een diverse sector met een eigen taal. De organisaties en praktijken in het sociaal-cultureel werk zijn uiteenlopend: jullie begeleiden groepen deelnemers of vrijwilligers, zetten campagnes en acties op poten of werken vormingen uit. We gaan tijdens deze introductiedag op zoek naar de context en de taal die deze diverse sector verbindt. Maar we staan ook stil bij de uniciteit van jouw eigen organisatie en helpen je die onder woorden te brengen.

Wat mag je verwachten?

We balanceren tussen vorming en informele momenten, zodat je een flinke stap kan zetten in het ontwikkelen van je netwerk buiten je organisatie. Samen met andere nieuwe medewerkers bekijken we de uitdagingen die jullie als nieuwkomers ondervinden en de stappen die jullie al zetten om die te aan te pakken. We maken je ook wegwijs in wat Socius als steunpunt te bieden heeft.

Wat neem je mee naar huis?

Na de introductiedag ga je naar huis met een woordenschat die je helpt om je organisatie helder onder woorden te brengen en met een breedbeeld van de andere organisaties die je in deze sector omringen. En met een zakboekje vol nieuwe contacten die je eigen werk kunnen versterken.

Voor wie ?

  • Je bent net afgestudeerd of werkte voordien in een andere sector. Dit is je eerste job in het sociaal-cultureel werkveld.
  • Deze introductiedag staat open voor alle professionals die in een sociaal-culturele organisatie werken, los van je functie.
  • Als je in het hoger onderwijs een sociaal-culturele opleiding volgde, zijn de kaders die tijdens de bijeenkomst aan bod komen wellicht herhaling voor jou.

In het traject ‘Nieuw in de sector’ komen alle kaders uit deze introductiedag meer diepgaand en toegepast aan bod. Beide vormingen combineren is dus niet interessant.

Praktisch

  • De vorming vindt plaats op maandag 11 september in lokaal 0.A.11 van het Ellipsgebouw (Koning Albert II laan 35, Brussel) van 9.30 u. tot 16.30 u.
  • Het maximum aantal deelnemer is 15.
  • Deelnemen kost 35 euro.
  • Houdt iets jouw inschrijving tegen, we helpen je graag verder.
  • De begeleiding is in handen van  Silke Jaminé. Haar kan je contacteren voor meer informatie.


Inschrijven
€35,00Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee


Sociaal-cultureel werken

Praktisch

  Nog te bepalen
  11 september 2023
  9:30 tot 16:30

Locatie

Ellipsgebouw
Koning Albert II laan 35
Brussel
Silke Jaminé

Silke Jaminé


Inschrijven


€35,00

Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee

Scroll naar top