donderdag 15 december 2022 09:30 tot 16:30

dec
15

Training ‘Democratische processen in vrijwilligersgroepen’

Vrijwillige inzet

donderdag 15 december 2022 09:30 tot 16:30

Als sociaal-cultureel werker ben je een democratische professional. Je ondersteunt veranderingsprocessen met mensen, groepen en gemeenschappen in de samenleving. Democratie staat immers niet enkel op het spel in het stemhokje, ook in dagelijkse ontmoetingen tussen burgers. Je draagt bij tot een democratische, solidaire, inclusieve en duurzame samenleving met respect voor het anders zijn. Participatie is een belangrijke pijler voor je en de mensenrechten vormen je kompas. Hoe jij je als democratische professional opstelt hangt samen met de concrete situatie, de betrokken mensen, groepen en gemeenschappen en hun specifieke bijdrage. Je hebt oog voor wie met betrekking tot een maatschappelijke kwestie het zwakste belang vertegenwoordigt en vermijdt uitsluiting. Je biedt ruimte aan verschillende stemmen. Je neemt geen voorafgenomen standpunt in maar laat verschillende standpunten aan bod komen en laat de betrokkenen er kritisch naar kijken.

Wat mag je verwachten?

Je maakt ervaringsgericht kennis met inclusieve besluitvormingsprocessen in groepen. Hoe zorg je ervoor dat verschillende visies en ideeën aan bod komen en dat de uitkomst gedragen wordt? Hoe neem je basisdemocratische beslissingen? Je leert hoe je deze processen in groepen faciliteert.

Voor wie?

Je doet basiswerk met vrijwilligersgroepen en hebt basiservaring als facilitator.

Praktisch

Weldra vind je hier alle praktische informatie en kan je je ook inschrijven.

Wil je snel op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en vink zeker het thema ‘vrijwillige inzet’ aan. Je ontvangt een mail zodra we de inschrijvingen voor deze vorming starten.

Ellipsgebouw
dec
15

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw
Jozefien Godemont

Jozefien Godemont

Ellipsgebouw
dec
15

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw


Scroll naar top