apr
26

Training ‘Rollen en functies voor communicatiemedewerkers’

Ook als communicatiemedewerkers voel je de uitdaging om aan een breder publiek, aan je achterban of aan ‘beoordelaars’ duidelijk te maken op welke manier mensen leren in jullie werking, hoe je organisatie inzet op de opbouw van gemeenschappen of het versterken van een maatschappelijke beweging of hoe jullie mensen sterker betrekken op cultuur.

Zo wil je laten zien welke ‘processen en praktijken’ jullie organisatie waarmaakt. En dus ook hoe jullie bijdragen aan de realisatie van de drie maatschappelijke rollen.

Want functies en rollen zijn niet enkel het domein van sociaal-cultureel werkers of van de ‘coördinerende’ werkers die mee het beleid uittekenen. Ook communicatiemedewerkers kunnen dit kader gebruiken om het verhaal van de organisatie te vertellen.

Wat mag je verwachten?

In deze online vorming geven we jou eerst inzicht in de samenhang tussen rollen en functies, en formuleren we een aantal kapstokken die kunnen helpen bij het maken van een bruikbare tekst. Met die bril onderzoeken we een gangbare praktijk in je eigen organisatie: hoe kan je het verhaal over die praktijk zo vertellen dat de rollen en functies er in zichtbaar worden?

Op vrijdag 26 april maken we tijdens een interactief webinar het kader rond rollen en functies duidelijk én inspireren we elkaar om onze praktijken te verbinden met de rollen en functies.

Je krijgt de opdracht mee om het verhaal over één praktijk uit te schrijven. In een online coachingsmoment in heel kleine groepjes werken we met jou verder op je tekst. Wat we hieruit leren brengen we samen in een online oogstsessie op vrijdag 7 juni.

Wat neem je mee naar jouw praktijk?

Na deze vorming heb je voor minstens één praktijk het kader van rollen en functies leren verwerken in een verhaal dat je kan vertellen aan je publiek en heb je een breder kader dat je ook in de toekomst kan gebruiken in je communicatie.

Benieuwd naar het resultaat dat je mag verwachten? Hier kan je enkele praktijken bekijken van deelnemers die je voor gingen:

Voor wie?

Deze vorming richt zich op communicatiemedewerkers die over de praktijken van hun organisatie willen vertellen aan hun publiek, gedrukt of online. Je bent bereid om minstens één praktijk speciaal voor deze vorming te beschrijven vanuit de aangereikte kaders.

Praktisch

 • De vorming vindt online plaats op vrijdag 26 april en vrijdag 7 juni, telkens van 10 tot 12 uur.
 • Deelnemen kost 70 euro.
 • Het maximum aantal deelnemers is 16.
 • Houdt iets jouw inschrijving tegen, we helpen je graag verder.
 • De begeleiding is in handen van Mieke Vasseur en Gie Van den Eeckhaut. Bij hen kan je ook terecht voor meer informatie.


Inschrijven
€70,00Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee
Sociaal-cultureel werken

Praktisch

2 bijeenkomsten

 1.   Zoom
    26 april 2024
    10:00 tot 12:00
 2.   Zoom
    7 juni 2024
    10:00 tot 12:00

Locatie

Online
Uw kot
Thuis

Online
Uw kot
Thuis
Gie Van den Eeckhaut

Gie Van den Eeckhaut


Inschrijven


€70,00

Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee

Scroll to Top