jan
16

Training ‘Rollen en functies voor communicatiemedewerkers’

Ook als communicatiemedewerkers voel je misschien de uitdaging om aan een breder publiek, aan de achterban of aan ‘beoordelaars’ duidelijk te maken op welke manier mensen leren in jullie werking, hoe je organisatie inzet op de opbouw van gemeenschappen of het versterken van een maatschappelijke beweging of hoe jullie mensen sterker betrekken op cultuur. Zo wil je laten zien welke ‘processen en praktijken’ jullie organisatie waar maakt. En dus ook hoe jullie bijdragen aan de realisatie van de drie maatschappelijke rollen.

Want functies en rollen zijn niet enkel het domein van sociaal-cultureel werkers of van de ‘coördinerende’ werkers die mee het beleid uittekenen. Ook communicatiemedewerkers kunnen dit kader gebruiken om het verhaal van de organisatie te vertellen.

In deze online vorming geven we jou eerst in een kort bestek inzicht in de samenhang tussen rollen en functies, en formuleren we een aantal kapstokken die kunnen helpen bij het maken van een bruikbare tekst. Met die bril onderzoeken we een gangbare praktijk in je eigen organisatie: hoe kan je het verhaal over die praktijk zo vertellen dat de rollen en functies er in zichtbaar worden?

Wat mag je verwachten?

Op 16 januari (9.30 u. tot 12.30 u.) maken we tijdens een interactief webinar het kader duidelijk én we inspireren elkaar om onze praktijken te verbinden met de rollen en functies.

Je krijgt de opdracht mee om het verhaal over één praktijk uit te schrijven. In een online coachingsmoment in heel kleine groepjes werk ik in de tweede helft van februari met jou verder op je tekst. Wat we hieruit leren brengen we samen in een online oogstsessie op 15 maart (9.30 u. tot 12.30 u.).

Wat neem je mee naar huis?

Na deze vorming heb je voor minstens één praktijk het kader van rollen en functies leren verwerken in een verhaal dat je kan vertellen aan je publiek en heb je een breder kader dat je ook in de toekomst kan gebruiken in je communicatie.

Voor wie?

Deze vorming richt zich op communicatiemedewerkers die over de praktijken van hun organisatie willen vertellen aan hun publiek, gedrukt of online. Je bent bereid om minstens één praktijk speciaal voor deze vorming te beschrijven vanuit de aangereikte kaders.

Praktisch

 • De training vindt online plaats en omvat een:
  – webinar ‘Rollen en functies voor communicatiemedewerkers’ (16 januari)
  – individuele opdracht over de eigen organisatie
  – individuele coaching
  – afsluitende online oogstsessie (woensdag 15 maart)
 • De deelnameprijs bedraagt 70 euro.
 • Het maximum aantal deelnemers is 12.
 • De begeleiding is in handen van Gie Van den Eeckhaut. Hem kan je ook contacteren voor meer informatie.


Inschrijven
€70,00Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee


Sociaal-cultureel werken

Praktisch

2 bijeenkomsten

 1.   Zoom
    16 januari 2023
    9:30 tot 12:30
 2.   Zoom
    15 maart 2023
    9:30 tot 12:30

Locatie

Online
Uw kot
Thuis

Online
Uw kot
Thuis
Gie Van den Eeckhaut

Gie Van den Eeckhaut


Inschrijven


€70,00

Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee

Scroll naar top