okt
9

Training ‘Werken met groepen’

Wie al behoorlijk wat ervaring heeft in het begeleiden van groepen en teams, voelt misschien de drive om sterker te worden in die rol. Wie inzichten heeft verworven in de basiscursus ‘werken met groepen’ voelt misschien de vingers jeuken om met het geleerde aan de slag te gaan.

Wat mag je verwachten?

Drie dagen lang zetten we intensief in op training én ervaringsuitwisseling met één doel voor ogen: als begeleider doelgericht leren ingrijpen op groepsprocessen.

Casussen, oefensituaties, rollenspelen en groepsexperimenten geven ons de gelegenheid om heel concreet en tastbaar aan de slag te gaan. Alles draait rond jouw opstelling, observatievermogen en aanpak als begeleider. In deze training leer je ‘lezen’ wat er gebeurt in de groep en leer je een aanpak kiezen die bijdraagt aan wat je wenst. Je scherpt je communicatie aan en leert bewuster omgaan met je begeleidersstijl. Methoden en technieken van het groepswerk komen dus slechts beperkt aan bod en dit enkel in functie van de ontwikkeling van je persoonlijke aanpak.

Deze cursus is opgebouwd rond training en ervaringsuitwisseling. Dat vraagt van iedereen de bereidheid om in experimenten en oefeningen te stappen en om eigen casussen ter  bespreking voor te leggen. Om zo te kunnen leren. Door reflectie. Door feedback. Door te werken aan je uitdagingen. Dit soort leren is altijd minstens ten dele ook ‘persoonlijk’. Daarom kiezen we voor een kleine groep (maximaal 13 mensen) en een procesmatige opbouw in drie dagen – met de nodige tijd en ruimte om verbinding en basisveiligheid mogelijk te maken. We werken vaak aan de hand van casussen en vragen die jullie als deelnemer zelf aanbrengen. Het programma ligt dus niet vast maar wordt opgebouwd met de groep zelf.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor meer ervaren groepsbegeleiders die al kunnen terugvallen op basisinzichten in groepsprocessen en concrete ervaringen in het zelf begeleiden van groepen.

Praktisch

 • De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 9 oktober (zaal 0.A.11), maandag 23 oktober (zaal 2.B.108) en maandag 13 november (zaal 2.B.104), telkens in het Ellipsgebouw van 9.30 u. tot 16.30 u.
 • De deelnameprijs bedraagt 210 euro.
 • Het maximum aantal deelnemers is 13.
 • Houdt iets jouw inschrijving tegen, we helpen je graag verder.
 • De begeleiding is in handen van Gie Van den Eeckhaut. Hem kan je ook contacteren voor meer informatie.


Inschrijven
€210,00Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee


Sociaal-cultureel werken

Praktisch

3 bijeenkomsten

 1.   Ellipsgebouw
    9 oktober 2023
    9:30 tot 16:30
 2.   Ellipsgebouw
    23 oktober 2023
    9:30 tot 16:30
 3.   Ellipsgebouw
    13 november 2023
    9:30 tot 16:30

Locatie

Ellipsgebouw
Koning Albert II laan 35
Brussel
Gie Van den Eeckhaut

Gie Van den Eeckhaut


Inschrijven


€210,00

Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee

Scroll naar top