sep
26

Training ‘Werken met groepen’


volzet

Wie inzichten heeft verworven in de cursus basisvorming ‘Werken met groepen’ of in de online cursus ‘Leren over groepsdynamica’, voelt misschien de vingers jeuken om met het geleerde aan de slag te gaan. Wie al jaren ervaring heeft in het begeleiden van groepen en teams, voelt misschien de drive om sterker te worden in die rol.

Wat neem je mee naar jouw praktijk?

Drie dagen lang trainen we intensief met één doel voor ogen: als begeleider doelgericht leren ingrijpen op groepsprocessen. Casussen, oefensituaties, rollenspelen, groepsexperimenten geven ons de gelegenheid om heel concreet en tastbaar aan de slag te gaan.

Niet de werkvormen of methodes staan centraal. Wel de opstelling en de aanpak als begeleider. Wel het leren lezen van wat er gebeurt in de groep en het leren kiezen van een aanpak die bijdraagt aan wat je wenst. Wel het aanscherpen van je communicatie en het bewuster omgaan met je begeleidersstijl.

Wat mag je verwachten?

In deze cursus trainen we. Dat vraagt van iedereen de bereidheid om in experimenten en oefeningen te stappen om zo te kunnen leren. Door reflectie. Door feedback. Door te werken aan je uitdagingen. Dit soort leren is altijd minstens ten dele ook ‘persoonlijk’.

Daarom kiezen we voor een kleine groep (maximaal 12 mensen) en een gezonde en procesmatige opbouw in drie dagen – met de nodige tijd en ruimte om verbinding en basisveiligheid mogelijk te maken. We werken vaak aan de hand van casussen en vragen die jullie als deelnemer zelf aanbrengen. Het programma ligt dus niet vast maar wordt opgebouwd met de groep zelf.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor meer ervaren groepsbegeleiders die al kunnen terugvallen op basisinzichten in groepsprocessen en concrete ervaringen in het zelf begeleiden van groepen.

Praktisch

 • De training vindt plaats op donderdag 26 september (Belpairegebouw, lokaal 03.N.06), donderdag 10 oktober (Hendrik Consciencegebouw, lokaal 1.B.03) en donderdag 24 oktober (Hendrik Consciencegebouw, lokaal 1.B.03), telkens van 9.30 u. tot 16.30 u.
 • Deelnemen kost 210 euro.
 • Het maximum aantal deelnemers is 12.
 • Houdt iets jouw inschrijving tegen, we helpen je graag verder.
 • De begeleiding is in handen van Gie Van den Eeckhaut. Hem kan je ook contacteren voor meer informatie.


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.Sociaal-cultureel werken

Praktisch

3 bijeenkomsten

 1.   Marie-Elisabeth Belpairegebouw
    26 september 2024
    9:30 tot 16:30
 2.   Hendrik Consciencegebouw
    10 oktober 2024
    9:30 tot 16:30
 3.   Hendrik Consciencegebouw
    24 oktober 2024
    9:30 tot 16:30

Locatie

Marie-Elisabeth Belpairegebouw
Simon Bolivarlaan 17
Brussel
Gie Van den Eeckhaut

Gie Van den Eeckhaut


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.

Scroll to Top