woensdag 5 oktober 2022 , woensdag 9 november en woensdag 7 december 09:30 tot 16:30

okt
5

Traject ‘Politiserend handelen in het sociaal-cultureel werk’

Sociaal-cultureel werken

woensdag 5 oktober 2022 , woensdag 9 november en woensdag 7 december 09:30 tot 16:30

Als sociaal-cultureel werker word je dagelijks geconfronteerd met ongelijkheden en uitsluitingsmechanismen in de samenleving. In dit traject onderzoeken we samen op welke manier je je als werker op deze kwesties kan betrekken en hoe je deze kwesties publiek kan maken.Want het opzoeken van het publieke meningsverschil is cruciaal in een vitale democratie.

Vertrekpunt is het handelingskader politiserend werken dat Socius in samenwerking met partners uit het sociaal werk ontwikkelde in de schoot van het platform Sterk Sociaal Werk. Kenmerkend voor politiserend handelen is het ontwikkelen van praktijken die bijdragen aan het publieke meningsverschil over hoe de samenleving kan georganiseerd worden. We zoomen in op het verschil tussen politiek handelen en politiserend handelen, op de analyse van de kwestie, op de verschillende strategieën die je kan inzetten en op de randvoorwaarden bij jou, je collega’s en je organisatie om succesvol politiserend te handelen.

Voor wie?

Sociaal-cultureel werkers met ervaring in politiserende praktijken en die hun eigen handelen willen verdiepen en hun handelingsmogelijkheden willen uitbreiden.

Praktisch

Weldra vind je hier alle praktische informatie en kan je je ook inschrijven.

Wil je snel op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en vink zeker het thema ‘sociaal-cultureel werken’ aan. Je ontvangt een mail zodra we de inschrijvingen voor deze vorming starten.

Ellipsgebouw
okt
5

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw
Nele Vanderhulst

Nele Vanderhulst

Ellipsgebouw
okt
5

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw


Scroll naar top