feb
8

Vorming ‘Je laborol in het kader van beleidsplanning’


volzet

De laboratoriumrol realiseren blijft voor vele organisaties een flinke uitdaging. Dat blijkt uit de voortgangsrapporten en de visitatieverslagen. Met deze vorming kijken we alvast vooruit naar de volgende beleidsplannen en zoeken we uit hoe jouw organisatie sterker kan inzetten op de laboratoriumrol.

Wat mag je verwachten?

Alles begint bij het verhaal achter de laboratoriumrol: inzicht in en voorbeelden van maatschappelijke innovatie. Daarna kijken we met een laboratoriumbril naar de praktijken en ambities van je eigen organisatie.

We bedenken mogelijkheden en we werken met een duidelijke kapstok om je verhaal over laboratoriumprakijkten helder te vertellen. En we staan stil bij hoe je in je beleidsplanningsproces tot duidelijke keuzes en richting kan komen met betrekking tot laboratoriumrol.

In de weken na de vorming volgt een online coachingssessie in kleine groepjes rond mogelijke volgende stappen in je organisatie.

Wat neem je mee naar jouw praktijk?

Met deze vorming en aansluitende coaching in kleine groep geven we antwoord op volgende vragen:

 • Wat moeten we in het sociaal-cultureel werk begrijpen onder de laboratoriumrol? Wat is maatschappelijk innoveren? Hoe kunnen we de relatie met de functies begrijpen?
 • De laboratoriumrol in de praktijk: kunnen voorbeelden helpen?
 • Wat kan je doen om vanuit je missie die laboratoriumrol te realiseren in je werking?
 • Hoe kan je je verhaal over laboratoriumpraktijken helder vertellen?
 • Hoe kan je in je organisatie slim en grondig werken om de laboratoriumrol echt goed uit te werken in het kader van je beleidsplanningsproces?

Voor wie?

Deze vorming is bedoeld voor trekkers van het beleidsplanningsproces binnen sociaal-cultureel volwassenenorganisaties of bij kandidaat-instromers.

Praktisch

  • De vorming vindt plaats op donderdag 8 februari in het Ellipsgebouw (lokaal 2.B.104) van 9.30 u. tot 16.30 u. In de weken na de vorming volgt een online coachingssessie in kleine groepjes (moment verder af te spreken op 8 februari).
  • De deelnameprijs bedraagt 105 euro.
  • Het maximum aantal deelnemers is 16.
  • Houdt iets jouw inschrijving tegen, we helpen je graag verder. 
  • De begeleiding is in handen van  Gie Van den Eeckhaut. Bij hem kan je ook terecht voor meer informatie.


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.Sociaal-cultureel werken

Praktisch

  Ellipsgebouw
  8 februari 2024
  9:30 tot 16:30

Locatie

Ellipsgebouw
Koning Albert II laan 35
Brussel
Gie Van den Eeckhaut

Gie Van den Eeckhaut


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.

Scroll to Top