vrijdag 30 september 2022 09:30 tot 16:30

sep
30

Vorming ‘Omgaan met polarisering in je groep’

Sociaal-cultureel werken

vrijdag 30 september 2022 09:30 tot 16:30

Je werkt als sociaal-cultureel werker regelmatig met groepen (vrijwilligers, cursisten, deelnemers aan een workshop, lezing of vorming,…). Hoewel deze deelnemers minsten hun interesse in jouw aanbod delen, zijn er ook veel onderlinge verschillen.

Mensen denken in verschillen. Ze voeden debatten. Polarisering wordt echter een probleem wanneer het de dynamiek in je groep blokkeert. In jouw groep wordt er niet meer geluisterd, draait iedere discussie om verschillen en niet om de inhoud en legt polarisering zo het hele proces stil.

Hoe geef je als sociaal-cultureel werker verschillende stemmen in je groep een plek, maar ontwikkel je ook een gemeenschappelijk verhaal? Hoe ga je niet voorbij aan de vraag van deelnemers, maar hou je ook oog voor de gedeelde inhoud? Hoe zet appreciatie voor het verschil een dam op tegen polarisatie?

Praktisch

Weldra vind je hier alle praktische informatie en kan je je ook inschrijven.

Wil je snel op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en vink zeker het thema ‘sociaal-cultureel werken’ aan. Je ontvangt een mail zodra we de inschrijvingen voor deze vorming starten.

Ellipsgebouw
sep
30

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw
Silke Jaminé

Silke Jaminé

Ellipsgebouw
sep
30

Plaats: Brussel, Ellipsgebouw


Scroll naar top