okt
5

Vorming ‘Sociaal-culturele contextanalyse vanuit kruispuntdenken’

In de voorbereiding van jullie beleidsplanningsproces is de maatschappelijke contextanalyse een startpunt. Iedere sociaal-culturele organisatie neemt een positie in de superdiverse samenleving in. Deze vorming helpt je om die positie te verbeelden. Dat doe je door de maatschappelijke uitsluitingen die relevant zijn voor het kernthema van jouw organisatie te bepalen.

Doorheen de dag maken we een vertaalbeweging. We kijken naar die grote maatschappelijke uitdagingen en verfijnen die tot groepen en gemeenschappen waarmee je organisatie zich wil verbinden. Dit trekken we door tot partnerschappen waarop je de komende beleidsperiode wil inzetten.

Wat mag je verwachten?

We nemen het kruispuntdenken als bril om te kijken naar de context waarin jouw organisatie zich de komende beleidsperiode zal inzetten. Dit theoretische kader krijgt de nodige ruimte, maar de focus ligt op uitwisseling met andere beleidsmedewerkers.

Wat neem je mee naar huis?

  • Je leert de missie en visie van je organisatie te hertalen naar maatschappelijke uitsluitingen. Je neemt deze aanzet om voor de nieuwe beleidsperiode een aantal uitdagingen af te bakenen.
  • Je hebt concrete handvaten voor samenwerking en partnerschappen die je organisatie de komende beleidsperiode kunnen versterken.
  • Je organisatie kan zich helder positioneren in een superdiverse samenleving.

Voor wie?

Je bent als beleidsmedewerker nauw betrokken bij het beleidsplanningsproces van je organisatie. De maatschappelijke contextanalyse van jouw organisatie ligt in jouw handen.

Praktisch

  • De vorming vindt plaats op donderdag 5 oktober van 9.30 u. tot 16.30 u.
  • Het maximum aantal deelnemers is 12.

Wens je deel te nemen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en kies voor het thema ‘Diversiteit’ dan ontvang je een bericht zodra we de inschrijvingen starten.


Diversiteit

Praktisch

  Nog te bepalen
  5 oktober 2023
  9:30 tot 16:30

Locatie

Socius – Kaaitheater
Sainctelettesquare 19
Brussel
Silke Jaminé

Silke Jaminé


Scroll naar top