okt
5

Vorming ‘Sociaal-culturele contextanalyse vanuit kruispuntdenken’

In de voorbereiding van jullie beleidsplanningsproces is de maatschappelijke contextanalyse een startpunt. Deze vorming helpt je om de positie van jouw organisatie in de superdiverse samenleving te verbeelden. We vertrekken vanuit de maatschappelijke kwestie waar je organisatie rond werkt – waar je kritische vragen bij stelt, mensen rond verbindt en alternatieve modellen rond uitprobeert. Vanuit deze kern van je werking stellen we de vraag: welke perspectieven zijn hierbij relevant, maar komen vandaag niet of weinig aan bod?

Doorheen de dag verfijnen we deze perspectieven tot concrete vraagstukken die jouw organisatie de komende beleidsperiode wilt uitdiepen. We gaan op zoek naar relevante partnerschappen met mensen, groepen, gemeenschappen en organisaties die in jouw organisatie nieuwe perspectieven kunnen binnenbrengen.

Wat mag je verwachten?

We nemen het kruispuntdenken als bril om te kijken naar de context waarin jouw organisatie zich de komende beleidsperiode zal inzetten. Dit theoretische kader krijgt de nodige ruimte, maar de focus ligt op uitwisseling met andere beleidsmedewerkers.

Wat neem je mee naar huis?

  • Je leert de missie en visie van je organisatie te hertalen naar maatschappelijke uitsluitingen. Je neemt deze aanzet om voor de nieuwe beleidsperiode een aantal uitdagingen af te bakenen.
  • Je hebt concrete handvaten voor samenwerking en partnerschappen die je organisatie de komende beleidsperiode kunnen versterken.
  • Je organisatie kan zich helder positioneren in een superdiverse samenleving.

Voor wie?

Je bent als beleidsmedewerker nauw betrokken bij het beleidsplanningsproces van je organisatie. De maatschappelijke contextanalyse van jouw organisatie ligt in jouw handen.

Praktisch

  • De vorming vindt plaats op donderdag 5 oktober in lokaal 2.B.104 van het Ellipsgebouw (Koning Albert II laan 35, Brussel) van 9.30 u. tot 16.30 u.
  • Het maximum aantal deelnemers is 12.
  • Deelnemen kost 70 euro.
  • Houdt iets jouw inschrijving tegen, we helpen je graag verder.
  • De begeleiding is in handen van  Silke Jaminé. Haar kan je contacteren voor meer informatie.


Inschrijven
€70,00Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee


Diversiteit

Praktisch

  Nog te bepalen
  5 oktober 2023
  9:30 tot 16:30

Locatie

Socius – Kaaitheater
Sainctelettesquare 19
Brussel
Silke Jaminé

Silke Jaminé


Inschrijven


€70,00

Ik ben rolstoelgebruiker
Ik ben doof
Ik ben slechtziend
Ik breng een begeleider/tolk mee
Ik breng een hulphond mee

Scroll naar top