okt
6

Vorming ‘Voortgangsrapportering voor instromers’


volzet

Je organisatie is nieuw in de sector van het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Eind 2019 diende je een beleidsplan bij de overheid in. Dat plan vormt het kompas van de werking van jouw organisatie voor de periode 2021-2025. Het decreet stelt dat je in 2023 een voortgangsrapport moet opmaken. Het Departement CJM bezorgde je hiervoor al enkele richtlijnen.

Je voortgangsrapport is echter niet alleen belangrijk om je in regel te stellen met de bepalingen van het decreet maar ook voor  de volgende visitatie van de organisatie. Daarom organiseert Socius een vorming rond voortgangsrapportering specifiek voor nieuwe organisaties in de sector.

Wat mag je verwachten?

Tijdens deze vormingsdag verwerf je samen met collega’s uit andere ‘instromers’ inspiratie rond voortgangsrapportage. We zoomen in op de inhoudelijke en procesaspecten en hebben aandacht voor je rol als trekker. Zo gaan we tijdens de sessie samen op zoek naar de beste aanpak voor jouw organisatie. Daarbij voorzien we voldoende ruimte voor ervaringsuitwisselingen.

Wat neem je mee naar huis?

Op het eind van deze vorming beschik je over een aantal inzichten, kaders en hefbomen die je in staat stellen om de voortgangsrapportage van jouw organisatie op punt te stellen. Enkele kernaspecten van de sessie:

  • kaderen van het voortgangsrapport in de beleidscyclus
  • verwachtingen van de overheid met betrekking tot de voortgangrapportage
  • hoe werk je naar dat rapport toe?
  • welke gegevens moet je verzamelen?
  • uitwisseling over vormelijke aspecten van de rapportage
  • aandacht voor het zakelijke aspecten bij je voortgangsrapportering

Voor wie?

Deze sessie staat enkel open voor organisaties die nieuw ingestroomd zijn in het decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk. Voor organisaties die al langer tot de sector behoren voorzien we specifieke vormingen op 17 oktober, 19 oktober en 21 oktober.

Praktisch

  • De vorming vindt plaats op donderdag 6 oktober van 9.30 u. tot 16.30 u. in het Ellipsgebouw (Koning Albert II laan 35 in Brussel). De sessie vindt plaats in lokaal 2.B.112. Meld je aan het onthaal, daar helpen ze je graag verder.
  • De deelnameprijs bedraagt 70 euro.
  • Voor deze sessie kunnen we maximum 1 deelnemer per organisatie toelaten.
  • De begeleiding is in handen van Paco Sanogo. Hem kan je ook contacteren voor meer informatie.


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.

Organisatiebeleid

Praktisch

  Ellipsgebouw
  6 oktober 2022
  9:30 tot 16:30

Locatie

Ellipsgebouw
Koning Albert II laan 35
Brussel
Paco Sanogo

Paco Sanogo


Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Neem contact op met de verantwoordelijke (zie hieronder) voor meer informatie.

Scroll naar top