mei
2
2022

Congres Fonds voor Cultuurmanagement op 20 juni

Digitaal

Nieuws

Elk jaar organiseert het Fonds voor Cultuurmanagement een congres over een relevant managementthema dat leeft in de kunst- en cultuursector. Het Fonds wil daarmee bijdragen tot de reflectie en kennisdeling omtrent het cultuurmanagement en het debat stimuleren met de culturele actoren, het beleid en de academische wereld.

Op 20 juni 2022 vindt het Cultuurmanagement congres plaats dat dit jaar in het teken staat van de digitale transformatie en mogelijke verdienmodellen.

Digitalisering heeft de laatste jaren steeds meer ingang gevonden in de cultuursector en heeft ondertussen een impact op alle onderdelen van de culturele waardeketen: van creatie tot beleving van cultuur en publiekswerking. De coronacrisis heeft geleid tot een versterking en versnelling van deze trend. Culturele organisaties waren immers genoodzaakt om over te schakelen op digitale middelen om hun werking zoveel mogelijk verder te zetten. De vraag stelt zich hoe het nu verder moet: In hoeverre dienen organisaties verder mee te stappen in deze digitale transformatie? Is een weg terug mogelijk? En welke plaats is er voor hybride modellen in de toekomst?

In het ochtendgedeelte komen een aantal experts uit Vlaanderen en Nederland aan bod, waaronder: Prof. dr. Wim Vanhaverbeke (hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen) Saskia Van Uffelen (zij vertegenwoordigt België als ‘Digital Champion’ binnen de Europese Instellingen) Maarten Quaghebeur (Cultuurloket), Jan Jaap Knol (Boekmanstichting) en Maaike Verberk (DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie).

In de namiddag worden een aantal inspirerende voorbeelden uit Vlaanderen en Nederland gedeeld. Tijdens het slotdebat wordt gereflecteerd over de toekomstige kansen en uitdagingen van digitalisering voor de culturele en creatieve sectoren. Het namiddaggedeelte zal worden gemodereerd door Maka De Lameillieure (VIVES Kortrijk)

Het congres wordt afgesloten met de uitreiking van de scriptieprijs Cultuurmanagement.

Praktische info

Maandag 20 juni 2022 – 9u30 tot 18u
Universiteit Antwerpen, Hof Van Liere, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen.

  • Prijs inkom: € 25
  • Prijs studenten: gratis
  • In de prijs zijn de lezingen en een lunch inbegrepen.

Registreer je hier


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top