jun
28
2019

Beluister de eerste reportages van Radio Babbelonië

Diversiteit

Praktijk

Ken je Radio Babbelonië al? Vormingplus Waas-en-Dender en Vormingplus Ardennen-Dender lieten twaalf – vooral anderstalige – mensen met een migratieachtergrond een opleiding radiomaker volgen bij Ng Sauw Tjhoi (docent radiotaal aan de VUB en voormalig journalist bij Radio 1). De meesten onder hen waren ook journalist in hun thuisland. Zo mocht Vormingplus redactieleden verwelkomen uit Rusland, Italië, Ethiopië, Syrië, Turkije, Moldavië en Marokko, maar evengoed Koerden en Palestijnen. Ondertussen maakten zij al een twintigtal korte reportages. Tegelijk oefenden ze gaandeweg het Nederlands. De thema’s van de reportages vertrekken steeds vanuit de interesses van mensen met een migratieachtergrond. Meestal zijn zij ook zelf de sprekers in de reportages.  `

Bij elke reportage maakte Vormingplus een educatief pakket waarmee Nederlandstaligen en anderstaligen in ontmoetingsgroepen of conversatiegroepen op een boeiende manier in gesprek kunnen gaan. Een deel van deze reportages en educatieve pakketten staan vanaf nu gratis online ter beschikking op babbelonie.be voor begeleiders van NT2-cursussen en van ontmoetingsgroepen in heel Vlaanderen. De rest van de reportages en educatieve pakketten volgen binnenkort.

Meer weten? Ga naar babbelonie.be.

Radio Babbelonië is een samenwerking tussen Vormingplus Waas-en-Dender en Vormingplus Vlaamse Ardennen – Dender, mede mogelijk dankzij de financiële steun van het Agentschap Integratie en Inburgering.


Hilke Charels

Hilke Charels

Scroll naar top