dec
20
2023

De Maakbare Mens lanceert nieuwe digitale hulplijn bij kinderwens

Digitaal, Diversiteit

Nieuws, Tools

1 op 11 kinderen in Vlaanderen wordt geboren met behulp van een vruchtbaarheidsbehandeling. De weg naar een kind kan heel wat emoties, vragen en praktische uitdagingen met zich meebrengen.

Daarom lanceert De Maakbare Mens www.ikwileenkind.be, de nieuwe digitale hulplijn voor iedereen met een kinderwens. Als enige in Vlaanderen bundelt die website correcte informatie over alle aspecten van het traject.

Je vindt er informatie…

… over alle aspecten van een fertiliteitstraject
Een fertiliteitstraject omvat meer dan enkel een medische behandeling. Een fertiliteitstraject heeft ook een juridische, financiële, emotionele en sociale impact.

… over kinderwens voor iedereen
Niet enkel heterokoppels, maar in het bijzonder ook lesbische koppels, homokoppels, alleenstaande mannen, vrouwen, trans personen en mensen met een beperking.

… die correct en betrouwbaar is
De Maakbare Mens werkt samen met de erkende fertiliteitscentra en andere experten om correcte info aan te bieden.

Waarom deze website?

Uit een online survey van De Maakbare Mens blijkt dat de helft van de mensen met een onvervulde kinderwens moeilijk correcte en volledige informatie vindt. Huidige websites bieden voornamelijk informatie over het medische verloop; de emotionele, sociale, juridische en financiële aspecten worden onderbelicht.

Bovendien richt de huidige informatie zich veelal tot heterokoppels. Lesbische koppels, homokoppels, alleenstaande mannen, vrouwen, trans personen en mensen met een beperking hebben geen gemakkelijke toegang tot informatie op maat.

De lancering van www.ikwileenkind.be markeert een belangrijke stap in het normaliseren van kinderwens voor alle individuen en koppels, ongeacht hun gezinssamenstelling of achtergrond.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top