nov
16
2022

De Taal is Toekomst-trofee

Communicatie, Digitaal

Nieuws

Er is digitaal. En er is taal.

Digitaal heeft de toekomst, terwijl onze taal moet knokken om op niveau te blijven. Dat wijzen internationale studies naar lees- en taalvaardigheid jaar na jaar uit.

Maar wat als digitaal en taal hand in hand gaan? 

Heeft technologie de sleutel in handen om het Nederlands een extra impuls te geven? Is er een app of een programma dat helpt om onze taal aantrekkelijker of toegankelijker te maken?

Davidsfonds, de Taalunie en Xpair Communication willen met het Taal is Toekomst-project creatieve en innovatieve initiatieven rond alle aspecten van taal belonen. Daarbij vertrekken ze van een duidelijk uitgangspunt: mensen via het Nederlands – in de ruimste zin van het woord – samenbrengen.

Ze zijn in het bijzonder op zoek naar initiatieven die de taal toegankelijker maken  en voor meer verbondenheid zorgen. nconventionaliteit is troef! De winnende inzending krijgt naast onsterfelijke roem overigens ook een op maat gemaakt traject
om het project naar een hoger niveau te tillen.

Behalve een blijk van waardering, is de Taal is Toekomst-trofee vooral het begin van een traject om het gelauwerde nog toegankelijker te maken voor iedereen in onze samenleving. Daarom zal Davidsfonds, samen met de ondersteunende partners, een programma op maat samenstellen om het initiatief een trap hoger te tillen, te professionaliseren en een bredere verspreiding te geven. 

Ken jij een initiatief dat hiermee aan de slag gaat in jouw omgeving? Nomineer hen dan tot en met 30 november voor de Taal is Toekomst-trofee via www.taalistoekomst.be.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top