okt
12
2018

De unieke ervaring van Vormingplus Limburg via digital storytelling

Digitaal, Diversiteit, Internationaal

Praktijk

Vier jaar geleden werd de Erasmus+-aanvraag van Vormingplus Limburg goedgekeurd. Het doel? Een personeelslid wegwijs maken in de wereld van digital storytelling. Zo trok Ellen Frissaer naar Denemarken om een cursus te volgen. Ze leerde er hoe je een verhaal samenstelt én hoe je het op een digitale manier brengt. Heel hands-on. Ellen keerde terug met de overtuiging dat deze verteltechniek goed kan werken voor haar doelgroep van sociaal zwakkeren in de samenleving.

In het najaar van 2017 vond ze zeven vluchtelingen en drie Nederlandstaligen in Hasselt die bereid waren om via digital storytelling hun verhaal te brengen. Per twee of in groep elkaars verhalen beluisteren, delen en weergeven was heel bijzonder en intens. Zowel voor Ellen als voor de deelnemers. Deze unieke ervaring bracht hen dichter bij elkaar en het wederzijds respect en begrip groeiden. Het resultaat? Prachtige digitale verhalen die soms ook pakkend en schrijnend zijn. Je kan ze allemaal bekijken op onsverhaal.be.

Ellen Frissaer wil met deze techniek nog verder door Limburg trekken. De stad Sint-Truiden vroeg al om het initiatief dit najaar bij hen te herhalen met een nieuwe groep. Vormingplus Limburg dankt de subsidies van Erasmus+ voor deze grensverleggende ervaring. Of hoe één kleine Erasmus+/KA1-beurs een groot verschil kan maken.

Wil je graag meer weten over Ons Verhaal? Stuur dan zeker een mail naar Ellen Frissaer.


Hilke Charels

Hilke Charels

Scroll to Top