mei
25
2023

Derde editie postgraduaat ‘Politisering in het sociaal werk’

Politiserend werken, Sociaal-cultureel werken

Nieuws

Op donderdag 28 september 2023 start het postgraduaat Politisering in het sociaal werk.

Tijdens dit postgraduaat van 16 dagen gaan de deelnemers – een mix van jonge en meer ervaren professionals uit alle sectoren van het brede sociaal werk  – intensief op zoek naar wat politisering in het sociaal werk kan betekenen en hoe sociaal werkers politiserend kunnen handelen in hun eigen praktijk. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de emancipatie van de deelnemers in processen van politisering. 

Met dit postgraduaat ondersteunen we de praktijkontwikkeling van en reflectie over politisering. En dat is hard nodig, want elke samenleving kent onvermijdelijk vormen van onrecht en uitsluiting. Sociaal werkers en deelnemers kunnen dit zichtbaar maken, door bewustmaking, acties of alternatieve praktijken. Hiermee jagen ze het publieke debat aan over hoe we samenleven en leveren ze een onmisbare bijdrage aan een levendige democratie en een rechtvaardiger en menswaardiger samenleving. 

Het postgraduaat Politisering is een unieke samenwerking tussen de opleidingen sociaal werk van Arteveldehogeschool, HOGENT, Howest en UGent. 

Het postgraduaat wordt gesteund door de Associatie UGent, SAM (steunpunt Mens en Samenleving), CAW Oost-Vlaanderen, Socius en de Ambrassade. 

Extra duwtje in de rug

Wil je deze opleiding volgen, dan zorgt Socius voor een extra duwtje in de rug. Voor drie sociaal-cultureel werkers die het postgraduaat willen volgen, voorzien we een toelage van 250 euro.

Om in aanmerking te komen voor deze toelage:

We werken voor deze toelage volgens het principe van ‘first-in, first served’. Wacht dus niet te lang om ons te contacteren.

Neem contact op met Nele Vanderhulst voor meer informatie.

Voor verdere inhoudelijke en praktischer informatie over het postgraduaat kun je terecht op de website 

Politisering in het Sociaal Werk | Arteveldehogeschool Gent

Je kan ook mailen naar de coördinator bart.vanbouchaute@arteveldehs.be


Nele Vanderhulst

Nele Vanderhulst

Scroll to Top