mei
25
2023

Derde editie postgraduaat ‘Politisering in het sociaal werk’

Politiserend werken, Sociaal-cultureel werken

Nieuws

Op donderdag 28 september 2023 start het postgraduaat Politisering in het sociaal werk.

Tijdens dit postgraduaat van 16 dagen gaan de deelnemers – een mix van jonge en meer ervaren professionals uit alle sectoren van het brede sociaal werk  – intensief op zoek naar wat politisering in het sociaal werk kan betekenen en hoe sociaal werkers politiserend kunnen handelen in hun eigen praktijk.  Bijzondere aandacht wordt besteed aan de emancipatie van de deelnemers in processen van politisering. 

Met dit postgraduaat ondersteunen we de praktijkontwikkeling van en reflectie over politisering. En dat is hard nodig, want elke samenleving kent onvermijdelijk vormen van onrecht en uitsluiting. Sociaal werkers en deelnemers kunnen dit zichtbaar maken, door bewustmaking, acties of alternatieve praktijken. Hiermee jagen ze het publieke debat aan over hoe we samenleven en leveren ze een onmisbare bijdrage aan een levendige democratie en een rechtvaardiger en menswaardiger samenleving. 

Het postgraduaat Politisering is een unieke samenwerking tussen de opleidingen sociaal werk van Arteveldehogeschool, HOGENT, Howest en UGent. 

Het postgraduaat wordt gesteund door de Associatie UGent, SAM (steunpunt Mens en Samenleving), CAW Oost-Vlaanderen, Socius en de Ambrassade. 

Dit jaar zijn we welkom op de campus van Howest dicht bij het station van Brugge.

Voor verdere inhoudelijke en praktischer informatie over het postgraduaat kun je terecht op de website 

Politisering in het Sociaal Werk | Arteveldehogeschool Gent

Je kan ook mailen naar de coördinator bart.vanbouchaute@arteveldehs.be


Nele Vanderhulst

Nele Vanderhulst

Scroll naar top