sep
1
2022

Driedaagse opleiding goed bestuur: van theorie naar praktijk

Leidinggeven, Organisatiebeleid, Zakelijk beleid

Nieuws

Tijdens deze driedaagse opleiding (van 19 tot 21 september) brengt Cultuurloket de principes van goed bestuur tot leven. Samen met inspirerende sprekers bieden ze een programma voor de hele cultuursector aan.

Waarom inschrijven?

Aan de hand van praktische, interactieve sessies benadert Cultuurloket het thema zowel vanuit juridische als vanuit menselijke hoek. Aan het einde van de driedaagse heb je concrete handvaten die je helpen om uitdagingen in de organisatie te identificeren en aan te gaan.

Cultuurloket biedt inspiratie van experten, maar wil vooral ook dialoog tussen de deelnemers aanmoedigen. Een uitgesproken netwerkmoment dus.

Voor wie?

Deze opleiding is voor organisaties die ervaring hebben met het thema en stappen hebben gezet in hun professionalisering. Vanuit de organisatie weet men wat de minimale wettelijke verplichtingen zijn en wenst men nu een stap verder te gaan door het beleid te evalueren en te verfijnen.

De opleiding richt zich specifiek op organisaties uit de brede cultuursector: erfgoedorganisaties, verenigingen en organisaties uit het sociaal-cultureel werk en organisaties actief in de verschillende kunstsectoren.

Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 15 personen.

Na inschrijving krijg je een vragenlijst om te kijken waar jouw organisatie staat op vlak van goed bestuur. Ben je nog niet in orde met de minimale verplichtingen? Dan kan je eerst terecht bij de reguliere dienstverlening van Cultuurloket en kan je je aanmelden voor de volgende reeks van de driedaagse.

Prijs?

Het inschrijvingsgeld voor de driedaagse opleiding bedraagt 210 euro (inclusief BTW).
Wie zich inschrijft voor de driedaagse opleiding, geniet van de volgende extra’s:

  • Je kan je hier gratis inschrijven voor het lerend netwerk goed bestuur.
  • Je kan hier individuele trajectbegeleiding aanvragen. 

Locatie?

De opleiding vindt hybride plaats: dag 1 en dag 2 zijn online, op dag 3 gaat de opleiding door in Brussel.

Hier vind je het volledige programma van de driedaagse opleiding


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top