jun
17
2022

Eerste editie Cultuurzaken van Cultuurloket

Organisatiebeleid

Nieuws

Met Cultuurzaken maakt Cultuurloket van cultuur een (nood)zaak. Een hybride kennis- en ontmoetingsevent van en voor de cultuursector, over duurzaam ondernemen in cultuur. Op donderdag 27 oktober 2022 vindt de eerste editie plaats, met als thema: duurzaam fondsenwerven voor cultuurorganisaties.  

Voor elke culturele organisatie, groot of klein, gesubsidieerd of niet, profit of non-profit, is financiering een uitdaging. Een gezonde mix van inkomstenbronnen is daarbij het streefdoel. Een interessante maar vaak onderbelichte inkomstenbron zijn bijdragen van bedrijven, particulieren en stichtingen, ofwel: fondsenwerving. Wanneer het goed wordt aangepakt, kan fondsenwerving voor nieuwe inkomsten zorgen én bijdragen aan de missie van je organisatie. Hoe? Dat kom je te weten op 27 oktober. In de voormiddag kijk je vanuit een academische bril naar fondsenwerving, in de namiddag krijg je handvaten via break-out sessies en afsluiten doe je met inspirerende verhalen uit de praktijk.

Doe jij als kleine of grotere cultuurorganisatie al aan fondsenwerving en worstel je met bepaalde uitdagingen? Of ben je nieuwsgierig naar de opportuniteiten? Ontdek op de website van Cultuurloket waarom Cultuurzaken voor jou interessant kan zijn: bit.ly/cultuurzaken2022.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top