mrt
13
2024

Femma stemt voor gelijke porties

Communicatie, Diversiteit

Nieuws

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, lanceerde Femma de campagne ‘Gelijke porties, ik stem voor’.

Dit jaar trekken we verschillende keren naar de stembus. We kiezen voor Europa, België, Vlaanderen en Brussel en onze eigen stad of gemeente

Verkiezingen zijn hét moment om als burger het beleid mee vorm te geven. Jij beslist wie er ons de komende jaren gaat vertegenwoordigen en welke richting we uitgaan in onze maatschappij. Jouw stem telt! 

Femma stemt voor gelijke porties. Ze zoeken naar die partijen die onbetaalde zorg waarderen, die kiezen voor een betere verdeling van arbeid, zorg en vrije tijd en die oog hebben voor de kwetsbare groepen in onze samenleving. Dit alles vanuit het oogpunt van vrouwen. Het wordt hoog tijd dat zij niet meer de dupe zijn van stereotypen, vastgeroeste vooroordelen en slechte beleidskeuzes.

5 eisen

Erken onbetaalde arbeid
Maak werk van een duidelijke opwaardering én zichtbaarheid van onbetaalde arbeid. Door onder andere een pensioenhervorming die rekening houdt met jaren van onbetaald werk.

Maak onbetaalde arbeid mogelijk voor iedereen
Maak het opnemen van zorgverloven makkelijker en vanzelfsprekender en zorg voor een betere financiële tegemoetkoming. Vergeet ook de kortere werkweek niet!

Investeer in zorg
Femma wil kinderopvang als basisvoorziening voor iedereen, meer investeringen in ouderen- en gehandicaptenzorg en betere arbeidsvoorwaarden voor mensen in de dienstenchequesector.

Kwaliteitsvolle vrije tijd is een basisrecht
Vrije tijd is essentieel voor onze (mentale) gezondheid, om te rusten en te herstellen en om nieuwe vaardigheden te leren. Vrije tijd kan iedereen op zijn manier invullen, maar vanuit Femma vragen ze om als overheid ook te blijven investeren in socio-cultureel en vrijwilligerswerk.

Weg met stereotypen en discriminatie
Femma eist een inclusieve samenleving waar het niet uitmaakt wie je bent bent en waar jobs, hobby’s, kleding … niet meer als typisch mannelijk of vrouwelijk gezien wordt. Laat staan dat er nog uitzonderingen gemaakt worden op basis van waar je vandaan komt, wat je gelooft of hoe je er uitziet.

Meedoen

  • Femma wil gedurende drie maanden zoveel mogelijk mensen bewust maken van de problemen die opgelost kunnen worden door een ander beleid.
  • Femma legt hun eisen op tafel en vergelijken ze met de partijprogramma’s.
  • En Femma wil ook van jou horen! Deel hun oproep om te stemmen voor gelijke porties. Praat erover met de mensen in jouw omgeving en laat hen ook meedoen.

Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll to Top