mei
4
2022

Ga in dialoog over de thema’s van eenlandvoordetoekomst.be

Communicatie

Nieuws

Op 25 april lanceerde de federale regering de burgerbevraging over de toekomst van onze democratie en staatsstructuur. Zes weken lang kunnen burgers hun mening en ideeën geven op eenlandvoordetoekomst.be. Het platform wil heel graag burgers stimuleren om hun stem te laten horen. En dat kan ook in groep.

Om dialogen te bevorderen, zijn er dialoogmethoden uitgewerkt. Iedereen die graag in groep in gesprek gaat over bepaalde thema’s op het platform, kan ze gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een debat organiseren over de rol van de burger in de politieke besluitvorming, de structuur van ons land of over de organisatie van de verkiezingen, dan kunnen de dialoogmethoden jou helpen!

Klasgroepen, studenten, vriendengroepen, gemeenteraden of organisaties uit het middenveld kunnen in dialoog perspectieven uitwisselen, standpunten verkennen en aanbevelingen verfijnen. Zo leert iedereen elkaar beter begrijpen en komen er genuanceerde en innovatieve ideeën naar boven. Deze ideeën kunnen op het online platform ingegeven worden, individueel of vanuit de groep die in dialoog ging.

De dialoogmethoden bestaan uit:

  • een introductiefilmpje
  • een filmpje met uitleg over de context van het thema
  • de opdracht zelf
  • een afprintbare bijlage met spelkaarten om de dialoog te ondersteunen
  • de link naar de plek op het platform waar u het antwoord kan ingeven

Hier kan je de dialoogmethoden downloaden.

Breng je een grotere groep samen en wil je graag een expert uitnodigen of zoek je ondersteuning bij de moderatie? Laat het weten op eenlandvoordetoekomst@bosa.fgov.be en dan bekijkt het platform hoe ze jouw organisatie, in de mate van het mogelijke, kunnen ondersteunen.

Daarnaast is er ook een communicatietoolkit beschikbaar, die je kan inzetten om je event bekend te maken. De communicatietoolkit bestaat uit: affiche, advertentie, (email)banner, social mediapost, voorbeeldmailing, radiospots en tv-spot. Hier kan je het campagnemateriaal downloaden.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top