nov
9
2022

Ga internationaal: online coaching door Europahuis

Internationaal

Nieuws

Europahuis Ryckevelde helpt jou graag op weg bij je internationale avontuur. Ze leren jou hoe je een kwalitatief project uitdenkt en geven een duidelijk overzicht van de verschillende subsidiemogelijkheden in Vlaanderen. Zit je dus met vragen over internationale uitwisselingen (zoals Erasmus+), kom dan zeker naar een van hun coachingsessies! Meer info vind je op hun website.

Coachingsessie 1: Bouwstenen van een internationale uitwisseling 

In deze online coachingsessie beantwoordt Europahuis Ryckevelde de vraag: “Hoe begin ik met het uitdenken en -schrijven van een internationaal project?”. Het wordt een hands-on sessie, waarin ze jou – los van bepaalde projecttypes of aanvraagformulieren – leren wat de verschillende bouwstenen zijn van een kwalitatief project.  

Ze reiken jou dus de tools aan om een gepast plan uit te werken, gebaseerd op de noden van jouw school of organisatie. Aspecten zoals duidelijke en haalbare doelstellingen, doordachte activiteiten, wenselijke output en uiteindelijke impact komen zeker aan bod. Daarnaast kijken we naar mogelijke valkuilen en vaak voorkomende fouten. 

Coachingsessie 2: Leren van en in het buitenland (subsidiemogelijkheden)

Heb je zin om met jouw school of organisatie een internationaal project op poten te zetten, maar weet je niet goed welke (subsidie)mogelijkheden er bestaan? Schrijf je dan in, want tijdens de coachingsessie “Leren van en in het buitenland” zet Europahuis Ryckevelde alle mogelijkheden op een rijtje.  

Van virtuele tot fysieke uitwisselingen, van nascholingen voor leerkrachten tot stages en studiebezoeken voor leerlingen, van korte projecten tot langdurige partnerschappen … Alle mogelijke projecttypes komen aan bod. Uiteraard kan je ook vragen stellen. 

Tijdens deze sessie ligt de focus op het Erasmus+ programma, maar komen ook andere opties zoals het Prins Filipfonds en het programma “Europa mee-maken” van de provincie West-Vlaanderen aan bod. 


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top