jan
13
2022

Goesting om te pionieren in duurzaamheid?

Sociaal-cultureel werken

Nieuws

Het Kenniscentrum WWZ start het jaar met goed nieuws! Samen met 32 andere projecten haalde het Kenniscentrum de Bruss-it subsidie binnen. Met Bruss-it steunt de VGC Stedelijk beleid projecten van Brusselse stadsmakers met goesting. En dat we er goesting in hebben! Het SDG-pionierstraject voor de Brusselse welzijnsorganisaties sluit perfect aan bij deze projectoproep met het thema “Samenwerken aan een duurzame en leefbare stad”.

Wat houdt dit in? We merkten na enkele diepte-interviews i.s.m SMIT/VUB dat de Brusselse welzijnsorganisaties duurzaamheid in hun werking zeer genegen zijn. Er ontbreekt echter ondersteuning om, net zoals in de bedrijfswereld met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), gestructureerd de organisatie te verduurzamen. Het Kenniscentrum WWZ gebruikte de afgelopen jaren het internationaal erkende kader van de Sustainable Development Goals als kompas. Met het SDG-pionierstraject en de goedkeuring door de VGC zetten we nu een grote stap vooruit! Gedurende de komende twee jaar worden Brusselse Welzijnsorganisaties stap voor stap begeleid om duurzaamheid in de strategische planning op te nemen en meetbare resultaten neer te zetten.

De Brusselse Welzijnssector vervult al een sterke rol om “Niemand achter te laten”, dé slogan van de SDG’s. Het Kenniscentrum WWZ wil daarom steunen en ontlasten zodat organisaties op alle 17 SDG’s beter kunnen scoren.

Het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg vzw werkt samen met IDEA-consult, CIFAL en VUB/SMIT dit SDG-pionierstraject met horizon 2030 uit. Na begeleiding en positieve evaluatie van 2 jaar wordt de deelnemende organisatie bekroond tot internationale SDG-Pioneer met het opleidings- en implementatiecertificaat van UNITAR.

Schrijf je hier in: SDG pionierprogramma: doe mee! | Kenniscentrum WWZ.


Max Frans

Max Frans

Scroll naar top