okt
20
2014

Samen overheidsbeleid verbeelden

Tools

Hefbomen ontwikkelen kracht. Kracht om dingen op te tillen en in beweging te zetten. Met de publicatie Versterken reiken we je zeven hefbomen aan. Instrumenten, werkvormen, methoden, of inzichten die werkers, organisaties en beleidsactoren helpen om maatschappelijk innoveren te ondersteunen en verder te ontwikkelen.

Hefboom 7:  Samen overheidsbeleid verbeelden

Met de hefboom ‘Samen overheidsbeleid verbeelden’ wil Socius het debat in beweging zetten over wat de Vlaamse overheid kan doen bij het ondersteunen van maatschappelijk innoveren binnen sociaal-culturele organisaties en praktijken. Het beleidskader waarbinnen de sector vandaag functioneert, faciliteert niet altijd de processen die nodig zijn om te innoveren en soms belemmert het zelfs deze processen.

We willen de dialoog en het denken over een toekomstig beleidskader voeden. We bieden een frame aan, met kwesties, spanningsvelden en ideeën. We reiken bouwstenen aan: een inspirerende verzameling van ideeën, visie-elementen en mogelijke keuzes – een verzameling waarin ook tegenstellingen of uiteenlopende sporen zichtbaar kunnen worden en die kan dienen om toekomstig beleid mee vorm te geven.

We proberen daarin zo weinig mogelijk een werkelijk normatief standpunt in te nemen: het is ons meer te doen om het stellen van interessante vragen en het openen van mogelijke denkpistes dan om het kiezen voor een weg of een oplossing. Dat laatste moet in een dialoog tussen politieke en administratieve overheid en werkveld gebeuren.


Gie Van den Eeckhaut

Gie Van den Eeckhaut

Scroll naar top