jun
7
2021

Het Kempenoffensief: podcasts over de Kempen

Communicatie

Praktijk

Met trots stellen Avansa Kempen, beweging.net, Bibliotheek Turnhout, Erfgoed Noorderkempen en Stuifzand ‘Het Kempenoffensief’ voor, een reeks prikkelende podcasts over verschillende Kempense thema’s.

“Ooit werd de Kempen door een van haar burgemeesters het Siberië van België genoemd. Maar ook vandaag wordt het nog te vaak als doodse, vergeten, stille uithoek gezien. Zelfs door haar eigen inwoners”, vertelt Wannes Van Coillie, sociaal-cultureel werker bij Avansa. “Het is tijd om als regio uit de schaduw te treden. Daarom zetten we een charmeoffensief op om de Kempen aan de wereld te tonen. We gaan op zoek naar kenmerkende gebeurtenissen of tendensen uit de Kempense geschiedenis, die ook vandaag en in de toekomst nog relevant zijn. Voor onszelf, maar soms tot ver buiten onze regio. Met dit project nodigen we de Kempenaar uit om onze samenleving vandaag en morgen mee vorm te geven.”

Benieuwd? Je kan de podcasts beluisteren op je favoriete podcastapp. Sinds 3 juni staan er vier wekelijkse afleveringen op til.


Hilke Charels

Hilke Charels

Scroll to Top