mei
4
2022

Hoe slaan cultuur en welzijn impactvol de handen in elkaar?

Sociaal-cultureel werken

Nieuws

Wil je van jouw cultuurcentrum, museum of erfgoedwerking een plek maken zonder drempels? Waar wie net iets anders is dan je doorsnee publiek, zich thuis voelt? Je gelooft dat je uitdrukken met verf of je persoonlijke verhaal vertellen op een podium, mensen doet groeien. Dat kunst en cultuur kunnen helen?

OP/TIL stimuleert jou graag om grenzen te verleggen. Om over het muurtje te kijken. Elk jaar verkent OP/TIL een andere sector. In 2022 omarmt het de welzijnssector: wat als cultuur en welzijn elkaar meer zouden raken? Wat als ze meer zorg zouden dragen voor elkaar? 

Hoe kan je die grenzen verleggen? Laat je inspireren en connecteer tijdens deze acties:

  • Luister tijdens IN/DIALOOG op dinsdag 31 mei 2022 naar het praktijkverhaal van het Mechelse ARSENAAL/LAZARUS en Project V van JongDOEK. Ga samen met andere actoren uit cultuur én welzijn, op zoek naar dé sleutels voor een langdurige relatie. Afspraak op de Lierse site L’Avenir. 
  • Wandel je dinsdag 14 juni 2022 warm langs 6 Kortrijkse plekken met een verbindend en zorgzaam cultureel verhaal. Ontdek — samen met jouw blind date, uit die ándere sector — hoe culturele spelers en welzijnsactoren succesvol samenwerken.

Meer info en schrijf je in


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top