mrt
3
2023

Infomoment: verkiezingen als breekijzer voor beleidswerk

Internationaal, Organisatiebeleid

Nieuws

Het jaar 2024 wordt een verkiezingsjaar bij uitstek. In mei zijn het federale, gewestelijke en Europese verkiezingen. Alsof dat nog niet genoeg bolletjes te kleuren zijn, zijn er in oktober 2024 ook gemeenteraadsverkiezingen. Een verkiezing is een enorme ‘window of opportunity’ waar je als organisatie maar beter optimaal gebruik van maakt. Voor je het weet, sluit dat venster weer en is het vijf of – voor lokale thema’s – zelfs zes jaar wachten op een nieuwe kans.

Wie de boot heeft gemist, zal merken dat je in de jaren tussen verkiezingen maar een fractie van de impact hebt die je potentieel hebt tijdens de verkiezingen. Dat is logisch: kiezers schudden de kaarten en verdelen ze in de stembus, en partijen leggen in de weken nadien hun kaarten op tafel tot zich een winnende coalitie vormt. Nadien kan je hier en daar nog wel wat morrelen, maar zoals dat ook in een kaartspel geldt: “de tafel plakt”, de gespeelde kaarten zijn dan wat ze zijn. Als de jouwe niet mee op tafel liggen, dan sta je al half buitenspel.

In deze online sessie geeft Strategies and Leaders jou tips om de verkiezingen optimaal te gebruiken om jouw thema’s hoog op de maatschappelijke én politieke agenda te krijgen en om zo sterker te wegen op het beleid van een volgend bestuur. Wie nog optimaal wil inzetten op de verkiezingen van 2024, zal snel moeten schakelen. Daarom delen ze tips die op korte termijn binnen de mogelijkheden liggen van een brede waaier aan organisaties. Tegelijk bieden ze inspiratie over hoe je kan opschalen zodat je in de toekomst nog meer gewicht in de schaal kan leggen.

Hier vind je meer informatie en kan je je inschrijven.


Staša Pavlović

Staša Pavlović

Scroll naar top