okt
20
2014

De innovatiespiegel

Tools

Hefbomen ontwikkelen kracht. Kracht om dingen op te tillen en in beweging te zetten. Met de publicatie Versterken reiken we je zeven hefbomen aan. Instrumenten, werkvormen, methoden, of inzichten die werkers, organisaties en beleidsactoren helpen om maatschappelijk innoveren te ondersteunen en verder te ontwikkelen.

Hefboom 4: De innovatiespiegel

Innoverende praktijken, innoverende organisaties en maatschappelijk innoveren zijn in wezen vaak verbonden. Een innoverende praktijk die groeit, roept soms vragen op over de bestaande organisatie en hoe al dan niet ook die organisatie te innoveren. Omgekeerd groeit in een innoverende organisatie vaak de zin om ook naar buiten in de praktijken te innoveren.

Als praktijk en organisatie op elkaar ingrijpen en elkaar versterken, vergroot de kans dat we een bijdrage leveren aan maatschappelijk innoveren. Deze hefboom heeft de ambitie een spiegel te zijn voor jouw organisatie. Hij weerkaatst niet alleen hoe het met innovatie in jouw organisatie is gesteld, maar hij wil je vooral inspireren wanneer je ervoor kiest het innovatiepad in te slaan.


Gie Van den Eeckhaut

Gie Van den Eeckhaut

Scroll naar top