okt
20
2014

Partners in vernieuwing

Tools

Hefbomen ontwikkelen kracht. Kracht om dingen op te tillen en in beweging te zetten. Met de publicatie Versterken reiken we je zeven hefbomen aan. Instrumenten, werkvormen, methoden, of inzichten die werkers, organisaties en beleidsactoren helpen om maatschappelijk innoveren te ondersteunen en verder te ontwikkelen.

Hefboom 5: Partners in vernieuwing

Maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen waarmee we vandaag af te rekenen hebben lijken steeds vaker complex te zijn. Juist omwille van die complexiteit is een benadering vanuit één enkele invalshoek niet langer werkzaam. Interdisciplinariteit, interdependentie en geïntegreerde aanpak zijn de sleutelwoorden waarmee je vandaag de zogenaamde ‘wicked problems’ te lijf gaat.

Sociaal-culturele organisaties krijgen vaak te maken met dit soort van problemen en uitdagingen. Daarom loont het de moeite te verkennen wat samenwerkingsverbanden daarin kunnen betekenen. Met deze hefboom ga je op zoek naar de beweging en de krachten die samenwerkende organisaties in gang kunnen zetten om maatschappelijk te innoveren.


Jon Goubin

Jon Goubin

Scroll to Top