mrt
4
2016

www.vrijwilligerswerk.be

Vrijwillige inzet

Nieuws

(Persbericht) Tijdens de dertigste editie van de Week van de Vrijwilliger lanceerde minister Jo Vandeurzen de volledig vernieuwde vacaturebank www.vrijwilligerswerk.be. Die website brengt al sinds 2001 vrijwilligers en organisaties met elkaar in contact en was aan een grondige vernieuwing toe. De minister had keuze uit meer dan 2700 zoekertjes voor vrijwilligerswerk, aangeboden door 1770 organisaties, maar zijn oog viel op een vacature van het kookatelier van CAW Brussel Hobo. Bij wijze van inwijding van de vernieuwde vacaturebank ging hij daar in de ochtend van 4 maart vrijwillig een handje toesteken.

Vernieuwde vacaturebank voor vrijwilligers

De vacaturebank vrijwilligerswerk.be trekt om en bij de 30.000 unieke bezoekers per maand. Er registreren zich dagelijks nieuwe organisaties op dit succesvolle platform. Op de nieuwe vacaturebank staan gebruiksvriendelijkheid en zoekgemak centraal. Vrijwilligers vinden er naast duizenden zoekertjes ook basisinformatie en tips over vrijwilligerswerk. Ze kunnen zoekopdrachten bewaren en berichtjes ontvangen van nieuwe vacatures. De website is helemaal klaar voor smartphones en tablets, dus vanaf nu kunnen geïnteresseerde vrijwilligers ook vanuit hun luie zetel zoeken naar een fijn engagement.

Kwaliteitsvolle aanbiedingen voor vrijwilligers

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk controleert of de organisaties op de website effectief vallen onder toepassing van de vrijwilligerswet, met het oog op een optimale bescherming van de kandidaat vrijwilligers. Om de kwaliteit van de vacatures te verzekeren zal het Steunpunt geregeld steekproeven uitvoeren en tips delen met de organisaties.

De lancering tijdens de 30ste editie van de Week van de Vrijwilliger is geen toeval: samen met de Vlaamse minister van Welzijn en Gezondheid zet het steunpunt hiermee graag het belang van vrijwilligerswerk in onze samenleving in de kijker: in heel diverse initiatieven zorgen vrijwilligers voor meer plezier en warmte in onze samenleving. Deze vernieuwde website vormt daarbij het instrument bij uitstek, voor organisaties op zoek naar competente vrijwilligers.

Bron: Persbericht Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk, vrijdag 4 maart 2016


Maud Mertens

Maud Mertens

Scroll to Top