jun
23
2022

LinC – Lage Landen: masterclass leiderschap in cultuur

Leidinggeven, Organisatiebeleid, Zakelijk beleid

Nieuws

In september 2022 start aan de Antwerp Management School een nieuwe leercyclus van het programma ‘LinC – Lage Landen’. Dat is een uniek Vlaams-Nederlands programma dat aan een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders bouwt die:

  • hun stempel willen drukken op de toekomst van hun sector;
  • vanuit een brede visie en strategisch vermogen leiding kunnen geven aan hun organisatie of activiteiten;
  • zich kunnen beroepen op kennis van zaken over nieuwe perspectieven op kunst en cultuur, nieuwe organisatiemodellen kunnen toepassen en weten hoe ze best practices uit andere sectoren kunnen vertalen naar hun eigen sector;
  • samen met anderen willen onderzoeken hoe we nieuwe verbindingen kunnen leggen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en samen kunnen werken aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector;
  • weerbaar zijn in periodes van crisis;

LinC staat voor actiegericht leren. Deelnemers gaan zelf aan de slag met de informatie die ze krijgen. Ze worden uitgedaagd om te reflecteren op hun persoonlijke leiderschapskwaliteiten, te experimenteren met nieuwe vormen en ideeën en de verbinding te leggen met hun dagelijkse werkzaamheden en ambities.

Het programma LinC Lage Landen is een intensieve opleiding op vaste momenten tijdens het jaar en is verspreid over ongeveer een academiejaar (begin oktober 2022 tot eind september 2023). Van deelnemers wordt verwacht dat zij op impactvolle posities werken, minimaal vijf jaar relevante werkervaring meenemen en over een sterke motivatie beschikken. In elke editie van LinC Lage Landen is er plaats voor 20 deelnemers: 10 uit Vlaanderen, 10 uit Nederland. Uitwisseling van kennis en samenwerking met andere deelnemers zijn van groot belang. Men streeft naar een in alle opzichten diverse groep.

Meer info over het programma en inschrijving vind je op deze website.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top