jun
2
2023

Matexi Award zoekt inspirerende buurtprojecten

Burgerinitiatief, Diversiteit, Vrijwillige inzet, Werken met groepen

Nieuws

Voor de 8ste keer reikt Matexi een mooie prijzenpot uit aan openbare besturen en particulieren die zich met hart en ziel inzetten om buren dichter bij elkaar te brengen en de leefbaarheid van buurten te vergroten. Inschrijven kan tussen 1 juni en 8 oktober 2023.

Als buurtontwikkelaar en marktleider in binnenstedelijke projecten draagt Matexi bij aan inclusieve buurten waar sociale interactie vlot tot stand komt en waar de bewoners gestimuleerd worden om open te staan voor de wereld en de mensen rondom hen.

Matexi gelooft dat een woning veel meer is dan vier muren met een dak erboven. Elke woning of appartement maakt deel uit van een ruimere buurt. Een kwaliteitsvolle en gezellige buurt stimuleert bewoners om samen meer van het leven te maken.

Matexi Award

Matexi hecht veel belang aan verbindende initiatieven en projecten die buurtbewoners dichter bij elkaar brengen, die inclusief zijn en de sociale cohesie versterken. Daarom bekroont de Matexi Award jaarlijks buurtinitiatieven die de sociale cohesie versterken en buurtbewoners dichter bij elkaar brengen. De meest verbindende projecten worden beloond met een mooie geldsom. Zo worden buurten jaar na jaar nog sterker vetbonden.

Vorig jaar wonnen onder andere Girls Make The City (Zijkant vzw en partners) en De Bouwdoos (Avansa Vlaamse Ardennen-Dender) een juryprijs.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top