mei
8
2024

Onder de loep: UNESCO Framework for Cultural and Arts Education

Internationaal

Nieuws, Projectoproep

18 jun 2024 14:00 – 15:30 | Online event

Een gloednieuw kader voor cultuur- en kunsteducatie – dat is de uitkomst van de UNESCO wereldconferentie in februari 2024. Maar wat staat er in dat kader? Welke accenten worden er gelegd? En wat betekent dit voor het beleid en de praktijk hier in België?

UNESCO schreef naar aanleiding van de derde wereldconferentie in februari een internationaal kader voor cultuur- en kunsteducatie. Tijdens een online event op dinsdag 18 juni nemen we dit nieuwe kader onder de loep. Veerle Keuppens (beleidsmedewerker cultuureducatie van het Departement Cultuur, Jeugd & Media) brengt verslag uit van de wereldconferentie en licht het kader toe. Hoe is het nieuwe kader tot stand gekomen? Wat omvat dit kader? En welke implicaties heeft het voor het beleid?

Daarna zullen Geert Vandermeersche (onderzoeker kunst- en cultuureducatie aan de VUB) en Tobias Frenssen (verantwoordelijke expertisecentrum Education & Development) in gesprek gaan en kritisch reflecteren op het UNESCO-kader. Welk discours ligt aan de basis van dit kader? Welke accenten worden er gelegd? En wat kan het betekenen voor de praktijk?

Inschrijven kan hier.


Staša Pavlović

Staša Pavlović

Scroll to Top