jun
14
2022

OP/TIL maakt opnieuw OP/HEF, met als thema ‘de kracht van zacht’

Sociaal-cultureel werken

Nieuws

Op donderdag 6 oktober 2022 veroorzaakt OP/TIL opnieuw opschudding. Op die dag verruim je je blik met het jaarlijks inspiratie- en netwerkevent OP/HEF rond ‘de kracht van zacht’. Afspraak op de site Oud Sint-Jan, in Brugge.

De kracht van zacht

Wat als cultuur en welzijn aandacht vragen voor een meer zorgzame maatschappij? Dit jaar zet OP/HEF in op ‘de kracht van zacht’. OP/TIL onderzoekt dwarsverbanden tussen cultuur en welzijn. En, het tilt verhalen op van wie het anders durft te doen. Voorbij de grenzen van sectoren, voorbij de labels die we elkaar opplakken.

Een brief, 2 keynotesprekers, 4 praktijkverhalen, 5 praattafels, 3 doe-sessies, en een wervelende afsluiter

Vóór de middag doen zorgzame sprekers je hartslag pieken. Kaat Hermans, signaalwerker bij stad Gent en columniste voor sociaal.net, richt een brief aan de toekomst. Bart Marius neemt je mee in een nieuw verhaal voor Museum Dr. Guislain.

Je luistert naar 4 praktijkverhalen, op de snijlijn van cultuur en welzijn: de Geelse gezinsverplegingQace, dat zijn Kortrijkse jongeren op zoek naar een queer safer space; Radio Begijnenstraat, een podcast met een artistieke én therapeutische inslag; en Dieper graven in het geheugen, een participatief traject rond herinneringen en erfgoed.

Na de middag schuif je mee aan een praattafel. Over kunst en gezondheid, of over nieuwe rituelen, over de reus in de mens… Of we omzwachtelen je met met enkele methodieken op de snijlijn van cultuur en welzijn, in een doe-sessie. Jij kiest. We sluiten af met Together we stand, een educatief platform voor hiphopcultuur.


Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top