Marc Jans

stafmedewerker onderzoek

02 247 28 30

marc.jans@socius.be

Gebeten om te weten, of beter nog, om te begrijpen, verzamel ik informatie, kennis en inzichten over sociaal-cultureel werk in onze samenleving. En ik kan je verzekeren, in het werkveld zelf, bij partners uit het middenveld, bij wetenschappers en in beleidskringen valt heel wat relevante kennis te rapen. Als we toch blinde vlekken tegenkomen, dan trek ik zelf op onderzoek uit. Elke keer opnieuw om bij te dragen aan sterk sociaal-cultureel werk. 

Eens doorbomen over sociaal-cultureel werk met maatschappelijke impact, over de kern van onze stiel als sociaal-cultureel werkers, over opkomende burgerinitiatieven en al hun verschijningsvormen, over ontwikkelingen in onze samenleving of in onze sector? Of zelf interessante onderzoeksbevindingen te melden? Geef gerust een belletje of stuur me een e-mail. Of nog beter, we spreken af. Als onderzoeker kom ik graag eens van achter mijn bureau vandaan.  

Ja, maatschappelijke beweging danst voortdurend in mijn hoofd. En om dat allemaal in balans te houden, kan ik niet zonder beweging. Letterlijk dan, van aha-belevingen op de fiets tot een strategische zet op het tennisveld, het geeft mij telkens weer energie. Maar evengoed kan het licht verschijnen tijdens het lezen van een roman, het spotten van een vogel, een bezoek aan een museum of een avondje in de schouwburg.   

Scroll to Top