Nele Vanderhulst

stafmedewerker politiserend werken en burgerinitiatief

02 247 28 56

nele.vanderhulst@socius.be

Wat hebben politiserend werken en burgerinitiatieven met elkaar gemeen? Een stafmedewerker bij Socius. Ik heb immers het geluk dat ik met die twee aandachtsgebieden aan de slag mag gaan.

Werken aan structurele verandering en dromen van een duurzame inclusieve samenleving zitten in het DNA van onze sector. Kies je ervoor om hiervoor het publieke meningsverschil op te zoeken? Dan ben je aan het politiseren. Glurend bij de buren van het ruimere sociaal werk draag ik bij aan de professionalisering van jullie politiserend handelen.

Daarnaast mag ik meewerken aan het vergroten van de kennisbasis over burgerinitiatieven. Ze zijn er in alle maten en gewichten, maar vormen krachtige uitingen van civiel actorschap. Ze brengen ook de roots van heel wat erkende sociaal-culturele organisaties in herinnering. Die spiegel inspireert me elke dag opnieuw.

Schiet de discussie over burgerinitiatieven in jouw organisatie niet op? Wil je jouw bestuur meekrijgen in politiserende praktijken? Ik leer graag bij over jullie realiteiten en zoek graag mee naar mogelijke oplossingen.

Op mijn dagelijkse fietstocht naar Brussel rijpen ideeën en inzichten en overpeins ik de civiele samenleving – weliswaar met wisselend succes. Steeds interesse om ook met jou van gedachten te wisselen.

Scroll to Top