Staša Pavlović

stafmedewerker internationaal en Trefdag

02 247 28 38

stasa.pavlovic@socius.be

Als stafmedewerker sta ik mee in voor de uitbouw van de internationale werking van Socius en de organisatie van de jaarlijkse Trefdag. Wat betekent dat in praktijk? Ik volg alles nauw op wat in het werkveld alsook in de brede civiele samenleving gebeurt om het programma van de Trefdag zo verrassend en aantrekkelijk mogelijk te maken voor de deelnemers. Daarvoor kan ik rekenen op de hulp van mijn even zo nieuwsgierige collega’s. Daarnaast richt ik mijn blik naar het buitenland op zoek naar inspirerende praktijken en civiele actoren in andere landen om ons werkveld in de toekomst nog beter te kunnen ondersteunen, voeden en helpen groeien. Benieuwd naar alles wat op mijn pad zal komen! 

Is er een thema dat je wakker houdt? Bezit je kennis die je met andere professionals uit de sector wil delen? Ik sta altijd open voor input en tips die we bij de voorbereiding van de Trefdag kunnen meenemen.  

Heb je kennis van een leuke buitenlandse praktijk of initiatief? Of zit je met vragen over internationale kansen en samenwerkingen? Ook daarvoor kan je bij mij terecht. 

Wie ik ben en wat ik denk, ontstaat voortdurend als reactie op de wereld rondom mij: kleine ontmoetingen, diepe gesprekken, impressies uit natuur of andermans levens. Ik geloof in voortdurende beweging en verandering; niet in de voortgang, maar in de actieve nieuwsgierigheid. Ook professioneel functioneer ik op dezelfde manier. Ik laat me graag verleiden door nieuwe ideeën en inzichten, ga met plezier op verkenning en probeer de bevindingen dan naar een nieuwe context te vertalen. Dat proces is, naast geslaagde brainstormsessies en goede contacten met collega’s, iets waaruit ik het meest energie haal.  

Buiten de werkuren zoek ik vooral inspiratie, prikkels en troost in kunst en literatuur (kijken, lezen, vertalen, schrijven) en in vriendschappen. 

Scroll to Top