feb
20
2023

Projectoproep: jongeren en klimaatveranderingen

Internationaal

Projectoproep

De vereniging Alda (leider van het Franse netwerk) lanceert een projectoproep voor verenigingen die met jongeren werken om hen bewust te maken van de gevolgen van de klimaatverandering. De projecten kaderen in het Climate Of Change-project en -campagne, gefinancierd door het DEAR-programma van de Europese Commissie.

Het project wil jonge Europese burgers ervan bewust maken en hen doen inzien dat door de klimaatverandering veroorzaakte migratie een van de grootste uitdagingen van de globalisering is. Het hoofddoel is een betere toekomst op te bouwen voor zowel de mensen die migreren als gevolg van de klimaatverandering, als de jongeren die de ergste gevolgen daarvan zullen ondervinden. Het is gericht tot jongeren en beleidsmakers, zowel op nationaal als op Europees niveau. Ze roepen jongeren op om deel te nemen aan de verandering die al gaande is, om zich aan te sluiten bij de vele initiatieven over de hele wereld en om anderen tot actie aan te zetten.

Om het project te verrijken, gaan zij daarom partnerschappen aan met Franse en Belgische verenigingen die met jongeren werken om hen bewust te maken van de gevolgen van de klimaatverandering en de daardoor veroorzaakte migratie. Het doel van deze projectoproep is om samen te werken met (kleine) structuren die zich inzetten voor jongeren door hen financieel te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun activiteiten.

Voor alle ingediende voorstellen geldt een maximumbedrag van 5000 EUR. Elke aanvrager zal 70% van het totale bedrag van de actie ontvangen, met een maximum van 3.500 euro. De resterende 30% van de actie (minimaal 1.500 euro) zal door elke aanvrager als medefinanciering worden verstrekt. Het percentage van de financiering en de medefinanciering blijft altijd hetzelfde, ook als de totale kosten van de voorgestelde actie minder dan 5.000 euro bedragen. De totale door de aanvrager uitgevoerde actie kan meer dan 5.000 euro bedragen, maar in dat geval wordt het resterende deel van de totale kosten van het voorstel gedekt door de eigen financiƫle middelen van de aanvrager.

Indienen gebeurt uiterlijk op vrijdag 24 februari en de activiteiten moeten uiterlijk op 20 maart worden uitgevoerd. Dat is een korte termijn. Daarom wordt aanbevolen activiteiten voor te stellen die zoveel mogelijk aansluiten bij bestaande initiatieven.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de verantwoordelijken:

  • Carine Akpoto, carine@aldaintranet.org
  • Nadia Di Iulio: nadia@aldaintranet.org

Mieke Vasseur

Mieke Vasseur

Scroll naar top